Pagina's

zaterdag 3 oktober 2020

Mixed Media

   Hallo creatievelingen.

Op het moment dat ik deze pagina gemaakt heb, was het erg warm. Te warm om veel te doen. En dan is een creatief project waarbij je in de schaduw kunt zitten en waarvoor je maar weinig materialen nodig hebt ideaal om te maken. Zelfs als je op je vakantie adres bent kun je creatief zijn.

Zoals jullie zien ben ik begonnen met het maken van vlekken met aquarelverf. Vlekken waarbij de nog natte verf in elkaar vloeit en vlekken die naast elkaar gezet zijn terwijl de verf al droog was. 


Het effect hiervan ziet er anders uit zoals je hieronder ziet.


Vervolgens heb ik er een aantal masks bij gepakt en heb deze op mijn pagina gelegd. Met een vochtige blending tool ben ik over de masks gegaan. Je ziet dan de vormen van de masks terugkomen op het papier. 

  


Hier overheen heb ik de mask met de tekst gebruikt in combinatie met Nuvo Glacier Paste. Dit is een pasta die een glitter bevat en hierdoor een mooie glans heeft.




De volgende stap was het zetten van stempelafdrukken. 


Dit heb ik met een watervaste inkt gedaan. Watervast zodat ik er later nog met witte pen accenten bij zou kunnen tekenen. 


Ondanks mijn trauma's als kind om met een kroontjespen te moeten schrijven, heb ik nu hier en daar zitten doodelen met een kroontjespen. Vanwege dat trauma had ik natuurlijk een zwarte fijnschrijver kunnen nemen, maar dan is de dikte van de lijn erg constant. Bij inkt  en een kroontjespen is die dikte van de lijn niet constant. Met deze inkt heb ik ook wat zitten spatten.


Mijn pagina zag er toen zo uit.

Met een witte pen heb ik nog wat accenten erbij getekend. De pagina begint zo meer "te leven". Het greyboard element heb ik geverfd. En nog wat tekststrookjes opgeplakt en mijn pagina was af.


Het was weer heerlijk om, ondanks het warme weer, even creatief bezig te zijn.



Bedankt weer voor je bezoek hier aan het blog. Tot een volgende keer. 

Groeten Hanny

2 opmerkingen:

  1. Een prachtige pagina ,en wat leuk om te zien hoe dat tot stand is gebracht. Als je het eerste werkstuk zie denk je gaat dit nog wat worden en dan het eind resultaat wat prachtig.
    Fijn weekend.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen