Pagina's

woensdag 6 november 2019

Hints & winnares Sol

Hallo allemaal,

Donderdag 31 oktober was het weer zover. We hadden weer een ouderwetse SOL in onze facebook groep. Wat leuk dat jullie mee deden! In onze facebookgroep kwamen weer prachtige creaties voorbij!

SOL staat voor Scrap OnLine. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit project is, is en blijft een verrassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit. Het is dus geen live filmpje, maar geschreven hints.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden:


Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving en boodschappenlijstje.

Boodschappenlijstje:

Dutch Doobadoo Card Art Raam 2st.
470.713.651
470.713.651 Card Art Raam 2 st.


Dutch Doobadoo Paper Art Black Halloween
472.950.001
472.950.001 Laser Paper Art A5 black Halloween

Cardstock:

1x  15 x 23cm
2x  6,5 x 7,5 cm
1x  13 x 12 cm (kan evt. in een andere kleur)

Designpapier (b x h):

1x  8 x 15 cm
8x  3,5 x 15 cm
4x  3 x 11 cm
1x  6,5 x 7,5 cm

Hint 1:

SNIJD VAN HET CARDSTOCK 15 X 23 CM EEN HALVE CM AF. JE KRIJGT DAN 15 X 22,5 CM. RIL DIT STUK OP 3,7 CM, 7,4 CM , 14,9 CM EN OP 18,8 CM.Hint 2:

LEG HET GROTE RAAM OP DE ACHTERKANT, IN HET MIDDELSTE VLAK. NEEM ALLEEN DE BOVENKANT VAN DE MAL (RONDING) OVER. LEG DE LUIKEN OP DE 2 LINKER- EN RECHTER VLAKKEN EN NEEM HIER OOK ALLEEN DE BOVENKANT OVER. HERHAAL DIT AAN DE ANDERE KANT. KNIP/SNIJD LANGS DE POTLOODLIJN UIT.Hint 3:

MEET OP HET MIDDENSTUK 2 CM VANAF DE ONDERKANT. TREK EEN DUNNE POTLOODSTREEP. LEG DE KLEINE RAAMMAL MET DE ONDERKANT OP DE LIJN. NEEM DE ONDERSTE VIER RAAMPJES OVER (BINNEN- EN BUITENKANT VAN DE MAL). DE BUITENKANT IS DE RILLIJN TUSSEN MIDDENSTUK EN LUIK.
Hint 4:

MAAK EEN KRUIS IN HET VIERKANT VANUIT DE 4 HOEKEN. RIL DE BUITENSTE EN BINNENSTE LIJNEN VAN HET VIERKANT. SNIJD DE LIJNEN VAN HET KRUIS. VOUW DE BUITENSTE LIJNEN NAAR BUIEN EN DAN DE BINNENSTE WEER NAAR BINNEN.Hint 5:

DRAAI DE KAART NAAR DE GOEDE KANT EN MEET DE MAAT VAN DE OPENING. SNIJD DIT UIT HET CARDSTOCK VAN6,5 X 7,5. DOE DIT 2 X. PLAK 1 AAN DE BINNENKANT VAN DE OPNING EN 1 OP DE ACHTERZIJDE. NEEM DIT STUK OOK 1 X OVER UIT DESIGNPAPIER 6,5 X 7,5 CM. PLAK DIT OP HET CARDSTOCK IN DE BINNENKANT.
Hint 6:

NEEM VAN DE GROTE RAAM MAL ALLEEN HET GEDEELTE MET DE RAAMPJES OVER UIT DESIGNPAPIER 15 X 8 CM. VERLENG DE ONDERKANT MET 2 CM. SNIJD AAN DE ZIJKANTEN + BOVENAAN BIJ DE RONDING EEN KLEIN RANDJE AF (IS VOOR HET MATTEN).Hint 7:

PAK HET DESIGNPAPIER UIT HINT 6 ERBIJ. ZET AAN DE ONDERKANT EEN LIJN OP 1 CM. LEG DE ONDERKANT VAN DE KLEINE MAL OP DEZE LIJN. NEEM HET VIERKANT (VAN DE ONDERSTE 4 RAAMPJES) OVER (AAN DE BINNENKANT VAN DE RAMEN). SNIJD DIT UIT EN PLAK DIT OP HET CARDSTOCK.Hint 8:

NEEM DE KLEINE MAL OVER UIT CARDSTOCK 13 X 12 CM. NEEM ALLEEN DE ONDERSTE 4 RAAMPJES OVER. SNIJD/KNIP DIT UIT. NEEM DE LUIKJES VAN HET KLEINE RAAMPJE OVER UIT DESIGNPAPIER 3 X 11 CM. DOE DIT 4 X EN PLAK DEZE OP DE VOOR- EN ACHTERKANT VAN DE LUIKJES.Hint 9:

NEEM DE LUIKJES VAN HET GROTE RAAM OVER UIT DESIGNPAPIER 3,5 X 15 CM. LET OP: NEEM ALLEEN DE BOVENKANT OVER. DE LENGTE VAN DE BASISKAART IS LANGER DAN DIE VAN DE MAL. DOE DIT 8 X . PLAK DEZE OP DE BEIDE ZIJKANTEN AAN DE VOOR- EN ACHTERKANT.
Hint 10:

PLAK HET KLEINE RAAMPJE OP DE OPENING. PIMP DE KAART OP NAAR EIGEN KEUZE. GEBRUIK DE PAPER ART HALLOWEEN HIERBIJ. SUCCES!
Bij een SOL hoort ook een winnares. En dat is deze keer geworden:

Daniëlle van den Boom

En dit is haar prachtige kaart geworden:

Afbeelding kan het volgende bevatten: schoenen 

Daniëlle stuur je even jouw adresgegevens naar: joyce.martens@noortje-desing.nl o.v.v. SOL. Dan krijg je je prijs zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Ik hoop dat jullie het ook een gezellige avond vonden en dat jullie de volgende keer weer mee doen.

Liefs,

4 opmerkingen:

 1. Hele leuke SOL en prachtig voorbeeld. Gefeliciteerd Daniëlle met je prijs! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las te snel en zag nu net dat deze kaart van Daniëlle was, heel erg mooi! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Daniëlle met je prachtige uitwerking van deze sol
  Ik hoop dat de sol weer op regelaar mogen verschijnen 😉
  Groetjes
  Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daniëlle vd boom9 november 2019 om 07:45

  Wat leuk!!!! Dank je wel!!
  Ik krijg alleen geen mail gestuurd naar dit adres!?

  BeantwoordenVerwijderen