Pagina's

zaterdag 30 mei 2020

Do Your Thing

Hallo allemaal,

Vandaag wil ik jullie een 3D mixed media scrap canvas laten zien, die ik gemaakt heb met verschillende producten van Dutch Doobadoo. Dutch Doobadoo heeft zo'n mooie grote uitgebreide collectie aan mixed media artikelen dat er niet veel ander materiaal nog is om een mooi geheel te maken.


Hierboven zie je het Canvas in zijn geheel. Het is altijd lastig om diepte en sfeer op een foto mooi over te brengen. Daarom heb ik vanuit allerlei kanten foto's gemaakt om dit mooi in beeld te brengen.
Van het begin, het tot stand komen van deze creatie heb ik foto's gemaakt.


 Later zat ik helemaal in de flow en ben ik dit helaas vergeten. Ik ga hier wel beschrijven voor jullie hoe ik dit gemaakt heb.


Allereerst heb ik een foto uitgezocht die ik op mijn canvas wil verwerken en het formaat van de foto gekozen. Deze heb ik op mijn canvas gelegd en vanuit de foto heb ik een layout opgebouwd. Ik heb een een klok en tandwielen gebruikt van 492.006.003 Chipboard Clocks. Dit is een A5 vel geyboard met toffe figuren die je kunt uitdrukken.


Ik heb ook alvast een filmstrip uit 472.950.007 Laser Paper Art zwart Clocks erbij gepakt. Deze verwerk ik pas op het laatste moment, omdat ik heb graag zwart wil houden.Toen ik tevreden was over de compositie heb ik de chiboard delen vastgeplakt op mijn canvas. Zoals je ziet vind ik het persoonlijk mooi om in bundels te werken, op deze manier word mijn creatie een samenhangend geheel.


Middels mask stencils en structuur pasta van Dutch Doobadoo heb ik relief aangebracht op mijn achtergrond. Ik heb hiervoor twee verschillende mask stencils gebruikt. Deze heb ik niet in zijn geheel aangebracht maar in kleine stukjes.

470.715.154 Mask Art Grunge Clocks

470.715.152 Mask Art Script

870.000.000 Dutch Doobadoo Structuurpasta 250 mlToen de structuurpasta droog was heb ik alles wit gemaakt met Gesso. Ook de delen waar reliëf zit en waar niets op het canvas zit. Dit voorkomt dat het canvas veel water opzuigt als ik het op kleur ga brengen. En ik ook nog kleur weg kan halen als het nog nat is.

870.002.010 Gesso Wit 250 ml

Ik heb het canvas op kleur gebracht middels twee kleuren pigmrntpoeders. Ik heb een klein beetje poeder aangebracht, waarna dit een explosie van kleur werd bij gebruik van water. Is de kleur te heftig dan voeg je water toe of dep je heb weg met een keukendoeken. Is de kleur te ligt, voeg dan extra poeder toe.


Om de foto heen heb ik nog een chipboard kader toegevoegd. De foto heb ik langs dit kader weg geknipt.

492.500.001 Greyboard Art Frames Round

Tot slot heb ik nog lichtjes gestempeld op de plekken die ik nog een beetje leeg vond. Ben je geïnspireerd door deze creatie en ga je het zelf ook proberen? Plaats je creatie dan gezellig in de Dutch Doobadoo Mixed Media facebookgroep.

Creatieve groetjes,

1 opmerking:

  1. Wat een schitterend canvas.
    Zo mooi hoe je alles opgebouwd hebt.
    Fijne dag,
    Hetty

    BeantwoordenVerwijderen