Pagina's

dinsdag 13 september 2022

Harmonica album

   Hallo allemaal,

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik dit harmonica albumpje gemaakt heb.

Helaas zijn niet alle foto's even scherp, maar dat ontdekte ik pas nadat ik ze van mijn telefoon hier op de computer zette. En omdat het om foto's gaat, die ik tussentijds het maken van dit albumpje nam, kan ik ze niet opnieuw maken want er zitten al weer wat laagjes verf e.d. overheen.

Voor dit album heb ik heb ik 300 grams aquarelpapier gebruikt.



De slimline grunge mask van Dutch Doobadoo heb ik gebruikt om patroontjes op het papier aan te brengen. Dit heb ik gedaan met een blending tool met witte stempelinkt. Hier overheen heb ik wit embossingpoeder gestrooid. Nadat je dit poeder verhit hebt, ontstaat er een resist laagje waaraan de aquarelverf niet hecht en hierdoor dus wit blijft.


Vervolgens heb ik de losse blaadjes aan de achterkant met een stukje washi tape vastgeplakt zodat de verf mooi doorloopt over de randen van het papier heen. Het papier was te smal om een gehele strook te gebruiken en deze later in stukken te snijden. 

En dan begint het leukste, het kleur geven aan het papier. Hiervoor heb ik 2 kleuren van de Inktense aquarelverf gebruikt. Deze verf mengt zich heel mooi als het nog nat is. Nadat de verf opgedroogd is, is het watervast. Je kunt dan dus goed laagjes over elkaar heen aanbrengen zonder dat de kleuren zich alsnog gaan vermengen. Het is leuk om met deze mogelijkheid van de verf te spelen.

Hierna heb ik op het papier verschillende stukjes washi tape geplakt. Hierbij ben ik wel over de randen van het papier gegaan zodat het meer een geheel wordt. 


Met een rasterstempel en beige inkt is de achtergrond bewerkt. Ook zie je dat ik op het papier wat cijfers gestempeld heb. Over deze stempelafdrukken heb ik Distress embossingpoeder gestrooid en dit poeder verhit. 

Hier en daar heb ik nog wat structuurpasta aangebracht met de al eerder gebruikte mask. Het papier van de pagina's heb ik langs de randen geragd, met een schaar ruwer gemaakt.

Omdat ik het geheel nog te saai vond, ben ik met zwarte stempelinkt aan het stempelen gegaan. De kleine pagina's heb ik hierna op zwart papier gemat.

De pagina's heb ik verder afgemaakt met stempelafdrukken van etiketten, wat stukjes gescheurd dessinpapier. Om nog wat meer zwart terug te laten komen heb ik ook de greyboard tandwielen van Dutch Doobadoo gebruikt. 


art.nr. 492.006.003

Ineens kreeg ik de ingeving om dit gewoon met een zwarte stift te kleuren i.p.v. te verven. Omdat je dan de zijkanten van het chipboard niet mee kleurt, ontstaat er een leuk effect. Stom dat ik er nooit eerder aan gedacht heb om op deze manier het chipboard te kleuren, want dit gaat eenvoudig  en lekker snel.

art.nr. 491.200.0098

Ook zie je de sticker art van Dutch Doobadoo terug op deze pagina's. Leuk en handig om te gebruiken.

art.nr. 491.200.024

art.nr. 491.200.005

Ik ben dol op mooi papier. Dat is dan denk ik ook de reden dat ik het papier waarmee ik de harmonica gemaakt heb (1 lange strook) die net 1,5 cm te kort was..... hier nog had liggen.
En heel toevallig past dit papier perfect bij de rest van dit album.


Om die 1,5 cm. die deze strook te kort is, te camoufleren heb ik een strookje zwart papier aan de rand geplakt. Om de kleur van de binnenkant terug te laten komen heb ik de voorkant iets met gesso bewerkt en dit gekleurd met de Inktense watercolors. 


De chipboard klok is ook van Dutch Doobadoo. Met witte inkt en embossingpoeder komen de streepjes die ook in het album gebruikt zijn weer terug.


Zoals je kunt zien heb ik de naaimachine ook maar eens onder het stof vandaan gehaald. Dit geeft leuke accenten. Moet ik vaker doen.


Ik hoor vaak mensen zeggen "Dit zijn echte Hanny's"

Dan vraag ik mezelf wel eens af, wat maakt dan dat mijn stijl herkenbaar is?
Zelf herken ik dit niet altijd zo. Maar bij dit project heb ik wel dat gevoel. "Dit is een echte Hanny".

Bedankt weer voor je bezoek hier.

Tot een volgende keer.


Groeten Hanny

2 opmerkingen: