Pagina's

zaterdag 13 juni 2020

SOL Hints

Lieve SOL vriendinnen,

Wat was het weer leuk en gezellig afgelopen vrijdag om samen de SOL te doen. Wat leuk dat jullie met zoveel mee deden. En wat een prachtige creaties kwamen er voorbij in onze facebook groep.

SOL staat voor Scrap Online. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit is, is en blijft een verrassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit. Het is dus geen live filmpje, maar geschreven hints.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden.



Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving.

Dit is het boodschappenlijstje:

Card Art Cupcake
470.713.503
 470.713.503 Card Art Cupcake

Paper Art Border
472.948.020
 472.948.020 Laser Paper Art A5 Borders

Cardstock:

1x 14 x 30 cm
1x  14 x 15 cm
1x 3 x 3 cm

Designpapier:

2x 10 cm (br) x 7 cm (h)
1x 12 cm (br) x 14 cm (h)
2x 11 cm (br) x 3 cm (h)

Stukje lint (10-15cm)
Bloemen (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
Tekststempel
Gaatjesmaker (bijv. Crop-a-dile)

Hint 1

Neem de gehele mal 1x over uit cardstock 15 x 30 cm. Neem de binnenmaat van de mal over uit cardstock 14 x 15 cm.



Hint 2

Teken een lijn aan de boven- en onderkant van het tussenstukje en ril deze lijnen. Vouw deze rillijnen naar binnen. Maak in het midden (over de lengte) van dit tussenstrookje een rillijn. Dit kun je ook doen door de mal helemaal dicht te vouwen. Door deze vouw kan de mal straks beter staan. Meet vanaf beide lijnen 6,5 cm en trek een lijn. Ril deze lijn. Meet vanaf dezelfde lijnen nu 8,5 cm en trek ook hier een lijn. Snijd/knip op deze laatste lijn het bovenste stuk eraf.


Hint 3

Vouw de 2 lijnen bij het tussenstukje naar binnen en de bovenste lijnen naar buiten. Zet op de bovenste rand een streepje op ongeveer 1 à 2 mm gemeten vanaf de buitenkant van de mal onder de rand. Snijd/knip de buitenkant eraf. Doe dit aan de voor- en achterkant, dus 4 keer.



Hint 4

Neem het bakje 2x over uit designpapier 10 x 7 cm. Meet vanaf de punt links- en rechtsonder 5,5 cm. Trek een lijn en snijd/knip langs deze lijn de bovenkant eraf. Plak deze stukjes designpapier op de onderkanten van het cardstock. De bovenste lijn van het designpapier komt net onder de rillijn van de omslag.




Hint 5

 Neem de omslag 2x over uit designpapier 11 x 3 cm. Haal hier een randje af om te matten. Plak de strookjes designpapier om de omslag (aan de buitenkant).


Hint 6

Neem nu de paper art border en kies een randje uit. Knip deze op maat en plak hem vast aan de achterkant van de omslag. Doe dit ook aan de andere kant. Plak de omslagen vast.



Hint 7

Vouw de mal open met de binnenzijde naar boven. Plak een smal stukje dubbelzijdig tape of smeer iets lijm alleen op dat stukje bovenaan waar ik de rode tape heb geplakt. Plak de mal dicht.



Hint 8

Neem de binnmaat van de mal over uit designpapier 12 x 14 cm. Haal hier een smal randje van af voor het matten. Zet en tekststempel op het onderste gedeelte. De bovenste cirkel neem je over uit cardstock 3 x 3 cm en haal ook hier een randje af voor het matten. Plak het designpapier en het cardstock (cirkel) op het cardstock uit hint 1.
  

Hint 9

Maak een gaatje in de bovenste cirkel en haal hier een lintje door. Plak de bloemen op het stuk tussen de tekst en de cirkel. Deze label schuif je dan in het bloempotje. Pimp het geheel op naar eigen keuze. Heel veel succes!




Bij een SOL hoort ook een winnares. En dat is deze keer geworden:

ROSINA LOOS

Dit is haar prachtige bloempot of eigenlijk moet ik zeggen aardbeienpot geworden:



Rosina stuur je even jouw adresgegevens naar: joyce.martens@noortje-design.nl o.v..v. SOL. Dan krijg je je prijs zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Ik hoop dat jullie het een gezellige avond vonden en dat jullie de volgende keer weer meedoen.

Liefs,

6 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Rosina
    Hij is ook super gaaf👍👏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd Rosina, wat een prachtige pot met aardbeien! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rosina gefeliciteerd, terecht gewonnen! Ikzelf vind deze ook de mooiste. Groeten van Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooooh wat GEWELDIG dat ik deze SOL met mijn aardbeienmandje heb gewonnen.. Het was de eerste keer dat ik zo met een SOL mee deed...
    en deze creatie heeft een hele mooie bestemming gekregen voor onze buurvrouw...die hebben een aardbeienbedrijf en zij kon echt wel een knuffel gebruiken..
    Groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend en komt dus goed terecht bij je buurvrouw...helemaal toppie!
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I am very happy today with my family. My name is rose  living in USA, My husband left me for a good 3 years now, and i love him so much, i have been looking for a way to get him back since then. i have tried many options but he did not come back, until i met a friend that darted me to Dr.love a spell caster, who helped me to bring back my husband after 2 weeks. Me and my husband are living happily together today, That man is great, you can contact him via email drlovetemple@gmail com Now i will advice any serious persons that found themselves in this kind of problem to contact him now a fast solution without stress.. He always hello, now i call him my father.contact him now he is always online email drlovetemple@gmail com him whatspp number +2347010538590

    BeantwoordenVerwijderen