Pagina's

zondag 28 juni 2020

One Day

Hallo creatievelingen.

Wat is het toch ontzettend genieten om je eigen achtergronden te maken. Achtergronden voor kaarten, voor art journal pagina's. Maar ook het zelf maken van de achtergrond voor het verwerken van
foto's is enorm leuk om te doen. Sinds ik ontdekt heb hoe leuk dit is, blijft erg vaak mijn scrappapier
in de kast liggen.


Op deze pagina heb ik een foto uit 1952 verwerkt. In dit blogbericht laat ik je zien hoe ik deze pagina gemaakt heb.


Deze pagina heb ik gemaakt op aquarelpapier. Ik ben begonnen met het neerleggen van de steentjesmask  Mask Art Bricks op het aquarelpapier. Met een blending tool en distress inkt heb ik de steentjes op het papier gemaakt. Hierbij wordt de mask vies. Als je daar wat water bij sprayed, kun je met de mask een afdruk maken op je papier. Dat heb ik dus naast de steentjesmask gedaan. Vandaar dat je links de stenen ziet en rechts de voegen.


Hier omheen heb ik met de blending tool nog wat distress inkt gedaan. Met een stukje plastic dat iets nat was, heb ik een afdruk hierin gemaakt. De distress inkt wordt dan wat minder egaal en je krijgt dan van die mooie "waterkringen"  op je papier.


Met een stempel en groene stempelinkt heb ik wat afdrukken hier overheen gemaakt. ik heb uit de losse hand gestempeld zodat je niet echt de randen van de stempel ziet. En toen ben ik de pagina gaan maken, maar ontdek nu dat ik van de verschillende stappen geen foto's meer gemaakt heb. Sorry. Nadat de achtergrond af was, heb ik over de scheiding van beide steen-patronen washi tape geplakt.
Ook heb ik wat grotere stempels onderin de pagina gezet, waar ik later grotendeels de foto overheen geplakt heb. In eerste instantie was het de bedoeling om de foto iets hoger te gaan plakken. Maar uiteindelijk vond ik de foto iets lager mooier. Achter de foto zitten wat laagjes dessinpapier. Hiervan heb ik de randen ook met de distress inkt bewerkt. De kleine zwarte stempelafdrukken zitten kris kras over de gehele pagina heen. Het vel met tekststickers kwam ook nu weer van pas.


Naast deze teksten heb ik er ook nog zelf 2 tekststrookjes aan toegevoegd.

   

Het filmstrookje is Paper Art van Dutch Doobadoo. Door het strookje maar op 1 plaats (achter de foto) vast te plakken, komt het strookje iets omhoog. Dit geeft een leuk diepte effect.


De klok en wijzers zijn zo ontzettend fijn gesneden.


Bij de cijfers heb ik de verbindingsstukjes eraan laten zitten. Normaal knip ik die er altijd vanaf. Maar eigenlijk vind ik het effect van deze stukjes wel heel erg gaaf. Dit was mijn gemaakte pagina. Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren.

Groeten Hanny

1 opmerking: