Pagina's

maandag 28 september 2020

Heart for You


Hallo allemaal.

Een tijdje geleden heb ik jullie al eens een multomap laten zien die ik bewerkt heb. In het blogbericht van vandaag laat ik weer 2 mappen zien die ik bewerkt heb, maar deze zijn net weer even iets anders gemaakt. 


Deze 2 mappen zijn bedoeld als afscheidscadeau voor 2 fantastische vrijwilligsters die zich 30 jaar lang enorm ingezet hebben op mijn werk en aan het einde van het afgelopen schooljaar helaas hiermee gestopt zijn. 2 Dames die een lintje verdienen voor al het werk dat ze voor ons gedaan hebben, hun steun en gezelligheid. Maar in plaats van een lintje hebben ze allebei een map gekregen met daarin foto's van de afgelopen 30 jaren. Hoe leuk is het om als dank iets unieks voor zulke toppers te maken.

Op de kraft map die ik gekocht heb, heb ik met een spatel gesso aangebracht. 

  

Hierbij heb ik de gesso in dezelfde richting gesmeerd en niet de gehele map bedekt.


Op deze ondergrond heb ik met mod podge wat stukken papier geplakt die ik uit oude leesboeken gescheurd heb. 


Ook heb ik met structuurpasta en een mask het hart gemaakt.


Met oxide inkt en finger wax heb ik het hart kleur gegeven. Om hierbij een scherpe afdruk te krijgen, heb ik de mask weer op de structuurpasta terug gelegd zodat ik niet per ongeluk naast de letters kleur aan zou brengen. Met gesso heb ik de klokken van de mask gemaakt. 


De stenen van deze mask heb ik kleur gegeven met oxide inkt. Door de mask steeds te verschuiven heb ik het patroon met de stenen herhaald. De donker bruine vlekken die je ziet heb ik gemaakt door met een brayer heel licht wat bruine verf uit te rollen. Door dit licht te doen en de brayer niet echt op je ondergrond te duwen krijg je dit soort structuren.


De randen van het boekpapier heb ik iets aangezet met een stabilo all potlood. 


Door je vinger iets nat te maken en over deze potloodlijn heen te gaan vloeit deze lijn iets uit. 


Op deze foto zie je de voorkanten van beide mappen afgebeeld staan.


Omdat ik de map nog te egaal qua kleur vond, heb ik hier en daar ook de stenen wat meer kleur gegeven met het bruine Stabilo All potlood. 


En dit is dan het eindresultaat. Omdat deze multomap waarschijnlijk vaker in de hand genomen wordt, heb ik er nog een fixeerlaagje over gespoten. 


En mocht je mask zo smerig zijn en slecht schoon te krijgen, je kunt je mask dan een tijdje in de Biotex leggen. 


Maar wat veel sneller gaat en wat ik dan aktijd doe is wat gedenatureerde alcohol (bij de drogist verkrijgbaar) op een doekje doen en daarmee even over je mask gaan.


Dan heb je deze zo weer schoon.


Hier nog wat detailfoto's. Op de bovenste foto zie je het hart met alleen oxide inkt bewerkt. Op de onderste foto zie je nog een klein laagje finger wax erbij. Deze foto laat helaas niet het schitterende effect van de finger wax zien.

Dit was mijn bijdrage aan het blog voor vandaag. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit bericht. Tot een volgende keer. 

Groeten Hanny

1 opmerking: