Pagina's

zaterdag 19 september 2020

Flowers

 Hallo bloglezers.


Zoals jullie misschien al wel in de gaten hebben, ben ik dol op teksten. Nu kwam ik weer een tekst tegen waarbij ik direct zin kreeg om er iets mee te gaan doen. En dat heb ik dus gedaan.


In dit blogbericht laat ik jullie weer zien hoe deze pagina gemaakt is. 


De kleuren op de foto verschillen hier en daar. Dit omdat ik op het ene moment met stralende zon en een ander moment zonder zon de foto nam.


Eerst heb ik mijn mask op het aquarelpapier gelegd en hier overheen Distress Resist Spray gespoten. Op de plaatsen waar de mask niet het papier raakt krijg je de spray.


 Deze spray stoot kleurmiddelen op waterbasis af. Toen de spray opgedroogd was, ben ik met aquarelverf over deze afdruk van spray heen gegaan.


Hierna heb ik m.b.v. een mask structuurpasta op mijn pagina aangebracht.



Toen de structuurpasta opgedroogd was, heb ik deze mask weer terug gelegd op het papier en heb er met een spray inkt overheen gesprayed. 


Hierdoor krijg je niet zo'n strakke lijnen van de structuurpasta. Hier en daar heb ik de kleuren wat intenser gemaakt m.b.v. gelatosen  gilding wax.


Toen heb ik met een blending tool de randen van het papier met oxide inkt een kleur gegeven. Op deze oxide inkt heb ik een nat gesprayde mask gelegd en hiermee een afdruk gemaakt op het papier. Op de plaatsen waar het water op de mask het papier raakt, trekt de oxide inkt weg. Het water heb ik direct weg gehaald met een stuk keukenpapier. Er ontstaat op deze manier een leuk lijnenspel.


Bij het cluster heb ik ook de paper art en sticker art van Dutch Doobadoo gebruikt.

  

De paper art heb ik met oxide inkt een kleurtje gegeven.


Als laatste heb ik de randen van deze pagina met oxide inkt bruin gemaakt en met verf nog hier en daar gespat. Op de een of andere manier vind ik het vaak niet af als ik niet heb gespat.


Dit was mijn blogbericht weer voor vandaag. Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met deze pagina om ook zelf aan de gang te gaan met deze leuke materialen.

Tot een volgende keer, 

groeten Hanny

1 opmerking: