Pagina's

dinsdag 15 november 2022

SOL Hints

  Hallo allemaal,


Op 4 november heb ik weer een gezellige SOL gegeven.  En natuurlijk was het leuk dat jullie weer meededen. Ik heb prachtige creaties voorbij zien komen in onze facebook groep.

SOL staat voor Scrap OnLine. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit is, is en blijft een verrassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit. Het is dus geen live filmpje, maar geschreven hints.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden.






Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier de beschrijving.

Dit is het boodschappenlijstje:

Dutch Doobadoo Card Art Fold Art
470.713.832

470.713.832 Fold Art

Cardstock:

- 1x: 15,5 cm x 19,5 cm
- 1x: 15,5 cm x 20,5 cm
- 1x: 15 cm x 20 cm

Designpapier:

- 2x: 15 cm (B) x 19 cm (H)
- 1x: 15 cm (B) x 16,5 cm (H)

Verder materiaal om je kaart op te pimpen.

HINT 1

Neem uit cardstock 15,5 x 20,5 cm de mal over. Leg de onderkant van de mal tegen de rand van het cardstock. Teken bovenaan de mal nog een plakrand van 1 cm erbij aan. De verticale lijnen gebruiken we niet. Dus hoef je deze ook niet over te nemen. Neem wel de cirkel over (de binnenste maat). Knip/snij de mal en cirkel uit. Meet daarna vanaf de onderkant 2 cm en trek een lijn. Deze mag je rillen.

Tip: de nummer van de mal staat onderaan. Die zijden heb ik zelf als onderkant aangehouden, dan zit je altijd goed met het designpapier. 

 


Hint 2

Neem uit cardstock 15,5 x 19,5 cm nog een keer de mal over en knip dit uit. De cirkel nu niet overnemen. Meet vanaf de onderkant 2 cm en trek een lijn. Deze mag je rillen. 

 



Hint 3

Neem uit cardstock 14,5 x 20 cm de binnenmaat van de mal over (de maat die je gebruikt voor het designpapier). Leg nu ook de onderkant van de mal op de rand van het cardstock. Teken aan de bovenkant een plakrand van 1 cm erbij aan. De cirkel niet overnemen. Meet vanaf de onderkant 2,5 cm en teken een lijn. Knip de mal uit en knip de onderste strook van 2,5 cm eraf.
 



Hint 4

Neem uit designpapier 15 cm br. x 19 cm hoog de binnenmaat van de mal over met cirkel (de buitenste maat). Meet vanaf de onderkant 2 cm en teken een lijnl. Knip de onderste strook van 2 cm eraf. Plak dit designpapier op het cardstock uit Hint 1.

 


Hint 5

Neem uit designpapier 15 cm x 19 cm de binnenmaat van de mal over. Neem nu de cirkel niet over. Knip de mal uit. Meet ook nu vanaf de onderkant 2 cm. Knip de onderste strook van 2 cm eraf. Deze nog niet op het cardstock plakken!

 


Hint 6

Neem uit designpapier 15 cm B x 16,5 cm H de binnenmaat van de mal over zonder cirkel. Knip dit uit, maar dan iets smaller omdat deze gemat moet worden op cardstock. Vind je het moeilijk om uit losse hand iets smaller te knippen, dan kun je ook langs alle randen een randje van 2,5 mm afmeten en hierlangs afknippen. Meet vanaf de onderkant 2,5 cm (inclusief matrandje is dit 2,75 cm) en teken een lijn. Knip de onderste strook eraf en plak dit op het cardstock uit hint 3.


Hint 7

Plak de plakrand van het cardstock uit hint 1 tegen de bovenrand van het cardstock van hint 2. Vouw de onderste randen (van 2 cm) van de voor- en achterkant naar binnen.

 






Hint 8

Plak de plakrand van het cardstock uit hint 3 tegen de bovenkant van het achterste cardstock. Plak nu het designpapier uit hint 5 op het achterste cardstock. Nu zie je de plakranden niet meer.









Hint 9

Pimp de kaart op naar eigen keuze. Veel succes!

Bij een SOL hoort ook een winnares. En dat is deze keer geworden:

Jolanda's CardsandScraps

En dit is haar prachtige kaart geworden:






Jolanda stuur je even jouw adresgegevens naar: joyce@noorenzo.com o.v.v. SOL. Dan krijg je je prijs zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Ik hoop dat jullie het een gezellige avond vonden en dat jullie de volgende keer weer meedoen.

Liefs,



2 opmerkingen: