Pagina's

zaterdag 19 maart 2022

Lente


Nog een paar weken en dan begint de lente. Heerlijk gewoon, ik kan niet wachten. Daarom heb ik maar  een lente kaart gemaakt om alvast een beetje in de stemming te komen haha. Voor deze kaart heb ik oude en nieuwe Dutch Doobadoo mallen met elkaar gecombineerd. Want ook de oudjes blijven toch gewoon superleuk om te gebruiken. Voor de basis heb ik de Shape Art Cloud gebruikt. De grootste maat heb ik overgenomen uit blauw cardstock en een maatje kleiner uit zwart cardstock. En nog een maatje kleiner uit glad wit cardstock. 

Shape Art Cloud
470.713.145


Op het gladde cardstock heb ik wolken en gras aangebracht met de 2 nieuwe Dutch Doobadoo masks Clouds en Grass. Ik ben begonnen door eerst het grasrandje te maken met de Mask Grass. Ik leg de mask onderaan op het papier net zo hoog als ik het grasrandje wil hebben. Vervolgens heb ik met groene distress inkt het gras gekleurd. In de punten heb ik de kleur iets meer aangebracht dan naar onderen. Daarna ben ik verder gegaan met de wolken. De mask Clouds leg ik bovenaan, net een klein stukje van de rand af. Vervolgens heb ik met lichtblauwe distress inkt Tumbled de wolken gekleurd. Bij deze mask kleur je naar boven, terwijl bij het gras je naar onderen toe kleurt. Na het kleuren van de 1e rand neem ik een andere zijde van de mask en leg deze een stukje onder de de rand die ik net heb gekleurd. En zo ben ik verder gegaan tot aan de grasrand. Als je telkens een andere zijde van de mask neemt of de andere kant (spiegelbeeld), krijg je een mooie afwisseling in de wolken. 

Dutch Doobadoo Mask Clouds
470.784.073Dutch Doobadoo Mask Grass
470.783.074Na het kleuren, heb ik de kaart opgepimpt met de leuke bijtjes, honingraat en bloemen van Marianne Design. De vleugeltjes heb ik uit glitterkarton overgenomen. 
 

De tekst lente is van Elisabeth Craft Designs.Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Bedankt voor je bezoekje aan ons blog. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer.


1 opmerking: