Pagina's

donderdag 18 augustus 2022

Mask It


Vandaag laat ik jullie zien hoe ik 2 verschillende kaarten gemaakt heb, met dezelfde basis, maar dan net even anders.


In dit blogbericht kun je m.b.v. foto's de verschillende stappen zien hoe deze kaarten gemaakt zijn.


De mask met de tekstwolkjes heb ik op een vel aquarelpapier gelegd en met de Oxide Spray Speckled Egg gesprayed. Dat hierbij ook de spray buiten de mask kwam, vond ik geen probleem.


Toen dit droog was, heb ik de mask nogmaals op het papier terug gelegd en met Distress inkt en een blending tool de wolkjes met de gele kleur op het papier gemaakt.


De mask heb ik terug op het papier gelegd om zo de contouren van de tekstwolkjes gemakkelijk te kunnen tekenen. Hierna heb ik nog een stempelafdruk over de kaart heen gezet. Dit is de ondergrond voor de eerste kaart.


Op deze kaart heb ik ook het Baroque chipboard van Dutch Doobadoo verwerkt. Eerst heb ik dit chipboard met gesso een onderlaag gegeven. Hierna heb ik het met watercolors geverfd.
Met een aantal stansen en een klein post it blaadje met de tekst to do heb ik deze kaart verder afgemaakt.



Nadat ik de achtergrond voor de kaart die ik hierboven beschreven heb gemaakt had, bleef er een laag van de Oxide Spray op de mask achter. Hiermee heb ik op een 2e vel aquarelpapier een afdruk gemaakt. Dit is de basis voor de 2e kaart.


Ook hier heb ik met Distress inkt en een blending tool de gele tekstwolkjes erbij gemaakt.
Omdat ik hierbij op een gegeven moment buiten de mask kwam, had ik ineens een geel streepje van de rand van de mask op mijn papier. Dit stoorde mij. Daarom heb ik deze 'fout' maar voortgezet en meerdere strepen met de Distress inkt gemaakt. Hierna heb ik met structuurpasta de cijfers op de kaart gemaakt. Doordat ik dit aan de lucht heb laten drogen, neemt de structuurverf de inkt op en gaat iets verkleuren. Dat vond ik bij deze kaart een mooier effect geven. Had ik de structuurpasta wit willen houden, dan had ik de pasta met een heattool moeten drogen.



Op deze kaart zie je een aantal tekstwolkjes met stempelafdrukken.


Om binnen de lijnen van het tekstwolkje te blijven, heb ik de mask met de tekstwolkjes op het papier gelegd en toen de stempelafdruk gemaakt. Hierna heb ik met een fijnschrijver de contouren van het wolkje getekend. Het wolkje heb ik daarna net iets buiten de lijntjes uitgeknipt. Ik heb gestempeld met een watervaste inkt. Je mask wordt hierdoor iets smerig. Dit vind ik geen probleem. Met gedenatureerde alcohol krijg je je mask weer gemakkelijk schoon.
Zoals je kunt zien heb ik ook nog gespetterd op het tekstwolkje.


De mask Letters and Numbers komt ook terug op een tekstwolkje. Ik heb eerst de mask met het tekstwolkje op het papier gelegd, hierbij de contouren met een fijnschrijver getekend, er een stempelafdruk op gemaakt, deze mask laten liggen en de mask met Letters and Numbers er overheen gelegd. Op deze manier werk je zonder over de randen van het tekstwolkje heen te gaan. De tandwielen op deze kaart zijn ook van Dutch Doobadoo (Dutch geyboard A6 gears art.nr. 492.500.003)


Dit is het blogbericht met twee kaarten hetzelfde, maar dan anders. Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren en krijg je zin om zelf creatief aan de slag te gaan.
Bedankt voor je bezoek hier en tot een volgende keer.

Groeten Hanny

2 opmerkingen: