Pagina's

woensdag 4 december 2019

Pocket full Flowers

Hallo allemaal.

In dit blogbericht wil ik jullie laten zien wat ik met de Dutch Doobadoo Card Art Jeans Pocket gemaakt heb.


Het leuke van dit soort Card Arts vind ik dat mensen er compleet andere dingen mee maken. Ik heb hier al mooie kaarten mee gezien. Een mini albumpje dat gemaakt is met deze vorm als basis. En ik heb er weer iets anders mee gemaakt.


Eerlijk gezegd wist ik niet direct wat ik hiermee zou gaan doen.


Maar het leuke van mixed media is dat het idee vanzelf ontstond toen ik de pocket op mijn papier had liggen.


Met pigmentpoeders heb ik de achtergrond gekleurd. Het magical poeder bevat een mooie subtiele glans, helaas is dit op de foto niet echt goed zichtbaar. 


Hierna heb ik de pocket uit papier gesneden en met een paletmes structuurpasta aangebracht. 

Hierbij is er iets onder de lijn door gekomen, maar gezien de beperkte tijd die ik voor het maken van dit project had, heb ik het niet opnieuw gedaan.


Vervolgens heb ik een aantal bloemen gestempeld en ben ik de bloemen gaan kleuren met spray inkten, distress inkt en de inktense potloden.


Een craftsheet is hierbij ideaal.


Door maar bepaalde delen van de bloemen met lijm in te smeren krijg je een speels effect doordat de bloemblaadjes hier en daar overeind blijven staan.De lijm van Dutch Doobadoo is bij dit soort projecten ideaal om te gebruiken.Met diverse stempels heb ik de achtergrond verder afgemaakt.

Omdat ik de achtergrond zonder verdere kleur te saai vond, heb ik met de inkt gespat en heb ik er wat rondjes gekleurd papier op geplakt. En dat alles gaf dit resultaat.


Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met hetgeen ik gemaakt heb. Leuk dat je weer hier kwam kijken.

Tot een volgende keer.

Groeten Hanny

2 opmerkingen: