Pagina's

woensdag 23 oktober 2019

Mixed media challenge

Lieve lezers,

Vanaf deze week zullen jullie mij de komende maanden regelmatig een blog zien plaatsen. Als guest designer voor dit geweldig leuke merk zal ik zo goed mogelijk uitleg geven over mijn mixed media projecten en proberen jullie te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

Wie ik ben?
Mijn naam is Reanna van Haren (46 jaar). Ik ben getrouwd met Diederik en samen hebben we twee lieve kinderen; Mila (10) en Quinn (8). Oorspronkelijk kom ik uit Alkmaar, maar voor de liefde ben ik naar Brabant verhuisd en woon ik alweer aardig wat jaartjes in Helmond.


Tussen alle bedrijven door werk ik als Management Assistant bij Holland Casino in Venlo. Wie mij ooit had gezegd dat ik, als Noord-Hollandse, ooit zou wonen in Brabant en zou gaan werken in Limburg had ik nooit geloofd, maar kijk nu eens; het bevalt me uitstekend!

Als kind was ik al creatief, wat er in resulteerde dat ik naar een school ging waar ik o.a. mijn diploma's reclametekenen en etaleren heb gehaald. Het leven denderde echter door en ergens onderweg verwaterde mijn hobby. Twee jaar geleden kwam ik toch weer in aanraking met het creatief bezig zijn en ben ik een (lange) cursus mixed media gaan volgen om de materialen te snappen. Sinds vorig jaar ben ik dagelijk bezig met mijn hobby, heerlijk! Ik haal er ontspanning en voldoening uit en dat gun ik anderen absoluut ook.

Hieronder mijn eerste bijdrage. De layout is gebaseerd op die van de FB mixed media challenge van oktober: 

Dit is mijn versie geworden:


Ik ben begonnen met sand paste door een Dutch Doobadoo honingraat stencil:


Tijdens het drogen van de paste ben ik stansjes uit gaan zoeken, papiertjes en ook de tekst. Nadat de paste droog was spoot ik er mica mist overheen in twee kleuren:


Ik was niet tevreden over het resultaat, dus bedacht om er met een brayer en acrylverf overheen te rollen. omdat ik even niets anders bij de hand had heb ik eerst op een kladpapiertje gerold en daarna op mijn pagina:


Vervolgens heb ik gestempeld met een inkt in dezelfde teint als de ondergrond:


Ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om wat stansjes te embossen. Daarna heb ik ook nog de randen van de pagina bewerkt met embossing poeder:


Ik ben altijd aan het schuiven met de gekozen papiertjes, stansjes etc. Toch doe ik dat eerst, voordat ik verder ga met de ondergrond. Toen ik eenmaal wist waar de papiertjes kwamen, heb ik het Dutch Doobadoo bladstencil gebruikt evenals het gave kompas in combinatie met glimmer paste:


Vervolgens; lijmen! Best een pietje precies werkje...


De tekst heb ik gestempeld:


Vervolgens heb ik de randen bewerkt met distress inkt. Overigens bewerk ik vaak de papiertjes eerst met een papier distresser, geeft een leuk effect!


Ook de tekstjes heb ik opgeplakt en toen was mijn bladzijde klaar. Ik hoop dat de uitleg zo duidelijk was en tot de volgende keer!


Fijne dag allemaal!

Groetjes Reanna

4 opmerkingen:

 1. Mixed media is niks voor mij maar ik geniet er des te meer van bij een ander!
  Leuk dat je alles zo hebt laten zien, het resultaat mag er zijn, superleuk!
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! superleuke pagina geworden .......... ik moet ook weer meer bezig gaan zijn met 't kliederen ...... alleen hoop ik dat mijn armen 't ook weer wat meer gaan toelaten, ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Freubelen is erg leuk, maar het moet wel fysiek kunnen natuurlijk. Ik hoop dat je snel aan de slag kunt!

   Verwijderen