Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Bedankt

Hallo, 
Deze maand komen er twee vrouwenhoofden uit in de serie Silhouette stempels van Noor!design.
Dit soort stempels zoek ik nu net voor mijn geairbrushde achtergronden. 

Voor degene waarbij de aanschaf van een compressor met airgrip (nog) te kostbaar is,
is de Spritzer van TiM Holtz in de handel. 
Hij heeft deze zo laten maken dat er ook Copics ingezet kunnen worden, we kregen een priv√© demo van hem in Frankfurt, daar gebruikte hij zowel de Sketch als de Ciao marker. Met deze tool, een soort blaasbalgje kun je ook inkt spuiten uit je marker op de achtergrond. Tim heeft me verzekerd dat het echt geen vervanger is voor de airbrush, maar een leuke tool voor het brushen van kleine deeltjes. Het resultaat zal anders zijn,maar lijkt er wel  een beetje op (volgens de meester)


Het fijnste gaat het toch met een airbrush.
Ik nam een wit stuk redelijk glad papier van 14 bij 14 cm. Voor de achtergrond gebruikte ik het Diamond Mask 470.715.018 van DDBD. Eerst spoot ik met R00 een dun laagje roze op het papier. Toen heb ik met het Diamond Mask erop gelegd en ben vanuit de linkerhoek blauw B39 door het masker gaan spuiten, in het midden heel weinig inkt, in de rechteronderhoek begonnen met R59 ook hier meer in de hoeken en minder naar het midden toe. Waar de twee kleuren in elkaar overlopen ontstaat paars.
Wil je precies zien hoe dit airbrushen gaat, hop dan even naar de tutorial van Miranda op het CME blog.


De stempel heb ik afdrukt met Memento en ingekleurd met mijn Copics.
aan de randen heb ik met een zwarte Mutliliner een rand getekend en de blokjes met een zwarte en witte Molotow ingekleurd. Voor de decoratie stanste ik uit glad metallic karton enkele veren met een Noorstans en plakte daarop mijn bloemen en andere frutsels. 


Om het vrouwenhoofd van de achtergrond omhoog te halen stanste ik met zwart een Noor-ovaal uit en plakte dat op de achtergrond, daarop het gekleurde vrouwenhoofd met foamtape erachter.

Dutch Doobadoo - Mask Art Stencils A5 - 018 Diamond

Dit is de Mask Art stencil dat ik gebruikt heb.
Tot de volgende keer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten