Pagina's

dinsdag 28 december 2021

Be Awesome

  Hallo bloglezers.

Vandaag laat ik jullie een kaart zien die ik met deze materialen gemaakt heb. Het is heerlijk om allerlei materialen met elkaar te combineren, wat te spelen met wat je in huis hebt. De laatste tijd heb ik meer voorbeelden met dit soort cirkels geplaatst. Het is heerlijk om als je maar beperkt tijd hebt een klein project op te pakken. En het kleuren en stempelen (Elizabeth Craft designs) van deze cirkels is een klein project.


De basis van deze kaart op slimline formaat is aquarelpapier waarop ik met een mask, een blending tool en Izink het patroon gemaakt heb.


Voor de kleine cirkels rechts op de kaart heb ik ook een mask gebruikt. De cirkels heb ik ingekleurd met watercolors. Toen dit droog was ben ik met een nat penseel langs de randen van de cirkels gegaan. In dit natte water heb ik embossingpoeder gestrooid en dit poeder verhit. Ook heb ik de randen van doppen van diverse afmetingen nat gemaakt met water en hiermee een afdruk op het papier gemaakt. In dit water heb ik weer gouden embossingpoeder gestrooid en dit verhit. Ook heb ik met een pincet wat goudkleurig embossingpoeder op de kaart laten vallen. Door dit poeder eerst vanaf de onderkant van het papier te verhitten begint het poeder iets te smelten en blaas je het niet van het papier af. Zodra het poeder begint te smelten kun je vanaf de andere kant van het papier het poeder verder smelten.


De losse cirkels op de kaart zijn gekleurd met watercolors. Hier overheen heb ik stempelafdrukken gemaakt en ook hier is weer embossingpoeder bij gebruikt. Met een witte stift heb ik op die cirkels nog wat accenten getekend.


Van een doos heb ik wat stukjes karton gescheurd en dit ribbelkarton heb ik gebruikt.
Het Baroque chipboard is echt leuk om te gebruiken. Door het chipboard eerst in de gesso te zetten kun je dit hierna ook kleuren met watercolors. Het kleine etiketje met de tekst is een sticker.

   


De smalle gouden randjes langs de buitenrand van de kaart heb ik met behulp van een pasje gemaakt. Hiervoor ben ik eerst met het pasje over een stempelkussen gegaan en heb hiermee een afdruk op het papier gemaakt. Over deze stempelinkt heb ik weer gouden embossingpoeder gestrooid. Met een penseel en verf  ben ik nog aan het spetteren geweest. De randen van deze kaart heb ik nog wat aangezet met de Izink inkt. De fijne cirkels op deze kaart zijn gemaakt met de Paper Art bubbles van Dutch Doobadoo. 


Deze bubbles zijn al wat ouder, maar blijven leuk vind ik. Dit was voorlopig mijn laatste blogbericht met dit soort geverfde en gestempelde cirkels. Mijn voorraad cirkels is nu zo goed als op.

Bedankt weer voor je bezoek hier aan het blog. Tot een volgende keer. 

Groeten Hanny

1 opmerking: