Pagina's

maandag 11 oktober 2021

Zijn dit collage fodders?

 Hallo allemaal.

Op internet kom ik steeds het begrip "collage fodder" tegen. En zie dan allerlei leuke voorbeelden met deze hashtag. 


Volgens mij is dit hetzelfde als wat ik mijn stash aan mooie zelf gekleurde papiertjes, stansjes die ik overgehouden heb bij creaties, etiketjes e.d. noem.


Tussen de creativiteit die op mijn hobbytafel lag, lag ook een afgekeurde achtergrond. Afgekeurd omdat ik met wat ik op dat moment wilde maken deze achtergrond niet gebruiken kon. Maar zoals jullie waarschijnlijk al weten, gooi ik dat soort papiertjes niet direct weg (en later trouwens ook niet)
Deze achtergrond is gemaakt met watercolors, gekras met een satéprikker en een zwarte watervaste inkt, een stempel (de zwarte streepjes), Dutch Doobadoo mask en structuurpasta. Ook is op de achtergrond nog getekend met een fijnschrijver.


In mijn stash vond ik een reststukje zwart/wit gestippeld papier, een stukje mooi gekleurd ribbelkarton (van een doos), gestanste takjes en gestanste rondjes. 


En als mooie blikvangers een soort van postzegel en een mooi rose gekleurde stans van Noor en Zo. Deze stans is met Brusho (pigmentpoeder) gekleurd. Dit alles heb ik samengevoegd tot de volgende art journal pagina:


Op deze foto is nog een mooi roze reststukje papier te zien (dit gaat weer terug in mijn bewaardoosje). 


Hier heb ik ook de stans Water Background uit gehaald.


Ook de takjes zijn gekleurd met watercolor verf.


Ook dit smaakt weer naar meer. Gelukkig heb ik nog veel mooie resten zelf gekleurd papier liggen en heb ik nog veel meer dan dit ene doosje stash.


Voordat ik deze art journal pagina op een zwarte mat geplakt heb, heb ik de randen van het papier eerst nog even gekleurd met een blending tool en bruine oxide inkt.

Dit was weer mijn blogbericht voor vandaag. Leuk dat je weer hier kwam kijken. Tot een volgende keer, 

groeten Hanny

1 opmerking: