Pagina's

vrijdag 15 oktober 2021

Tags


Vandaag laat ik jullie een tag zien waarbij ik gesso en inkt gebruikt heb om de achtergrond voor een tag te maken. Met een ondergrond van gesso kun je spelen met de inkt waardoor je bijzondere effecten krijgt.


Met gesso heb ik het papier bewerkt. Hierbij heb ik niet het gehele aquarelpapier met de gesso ingesmeerd maar dit grof gedaan zodat niet overal in de ondergrond gesso zit. Ook heb ik afdrukken van cirkels in de gesso gemaakt, waardoor er iets reliëf ontstaat.


Met een zwarte watervaste inkt heb ik de cirkels geaccentueerd, hier en daar een veeg inkt achter gelaten op het papier en de lijnen rondom de tag getekend. Hierbij heb ik geen kroontjespen gebruikt, maar gewoon een satéprikker. Ook heb ik er een afdruk van een stempel bij gezet. Doordat het tekenen met deze zwarte permanente inkt gebeurd is, kun je er met een andere inkt weer overheen gaan zonder dat deze inkt zich gaat vermengen. De inkt geeft een ander effect op de delen van het papier waar geen gesso als onderlaag is. Door meerdere lagen inkt aan te brengen en hier en daar wat te spelen met water, krijg je een mooi effect zoals op bovenstaande foto te zien is.


En vervolgens heb ik de label verder afgemaakt met stash die ik nog had liggen. Het kader is een stans van de Elizabeth Craft Designs set filmstrip. Op deze label heb is de stans Water Background gebruikt. Wat is dit een ontzettend leuke stans om te gebruiken. Deze stans is gebruikt met aquarelpapier dat later met bruine en grijze inkt gekleurd is en deze stans is ook gebruikt in combinatie met zwart cardstock. Verder zie je op deze label nog een klein restje dessin papier gebruikt en verbandgaas dat zwart geverfd is.


Het tekststrookje is van deze stickerset van Dutch Doobadoo. Dit was een snel gemaakte label, maar erg leuk om weer even mee bezig te zijn geweest. Ga ik vaker maken dit soort kleine projecten waarbij ik mijn voorraad stash ga gebruiken.

Leuk dat je weer hier kwam kijken. Fijne dag verder.

Groeten Hanny

1 opmerking: