Pagina's

woensdag 31 maart 2021

Hello Ocean



De nieuwe collectie ligt in de winkel en hij is weer zooo gaaf! Voor deze kaart heb ik de Fold Card Art 470.713.854 gebruikt en heb hem 2 x overgenomen. In deze blogpost leg ik je uit hoe ik deze kaart gemaakt heb. 




De basis heb ik overgenomen uit wit cardstock. De binnenmaten heb ik overgenomen uit het designpapier dat hoort bij de Crafty Kit Sea Bottom.

Fold Card Art
470.713.854

470.713.854 Dutch Doobadoo Fold Art

Crafty Kit-Sea Bottom
473.005.003

473.005.003 Crafty Kit -Sea Bottom

Door middel van wat stappenfoto's hoop ik jullie een beetje te kunnen uitleggen hoe ik deze kaart gemaakt heb.



Ik heb de mal 2x overgenomen. Van de 1e heb ik alleen de 3 verticale rillijnen overgenomen. De buitenste 2 rillijnen zijn bergvouwen en de middelste is een dalvouw.



Van de 2e heb ik alle rillijnen overgenomen en gevouwen zoals hierboven. De diagonale rillijnen zijn bergvouwen. De 3 verticale lijnen zijn dalvouwen. 



Omdat ik de 2e op de 1e wil plakken, heb ik een plakrandje gemaakt aan beide zijdes van de 2e mal die ik heb overgenomen. Voor de schuine lijn heb ik de lijn van het designpapier gebruikt.



Ik heb voor de plakrandjes 2 stroken van 14 x 3 cm uitgesneden. Deze heb ik gerild op 1,5 cm. Nadat ik aan beide kanten een schuine lijn heb getekend, heb ik de mal dubbelgevouwen en op de potloodlijn afgeknipt. Op beide kanten heb ik daarna een dubbelzijdige tape geplakt.



Van de 2 strookjes heb ik 1 kant aan de beide buitenzijdes van de 2e mal geplakt. Daarna heb ik alles voorzien van designpapier. Vervolgens heb ik de 2e mal op de 1e geplakt. Ik heb hierbij de 2 plakrandjes tegen de 2 buitenste rillijnen (bergvouwen) geplakt. De mal zit in principe tussen de 2 middelste vlakken. Let op dat je de mal niet over de rillijn plakt, want dan kan je hem niet meer vouwen. Voordat ik het plakrandje erop plakte, heb ik nog eerst een randmal van Noor! Design ertussen geplakt. 




Hier kun je zien dat de mal tegen de rillijn is geplakt. Ook de tekst komt uit de Crafty Kit. 



De kaart kun je gewoon dichtvouwen. De binnenste mal die ik erin heb geplakt, valt geheel binnen de  dichtgevouwen kaart. 


Om de kaart mooi dichtgevouwen te houden, heb ik er nog een band om heen gemaakt. Deze heb ik opgepimpt met de embellishments die horen bij de crafty kit en mallen van Noor! Design. Naast Noor! Design heb ik ook mallen gebruikt van Magnolia. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Bedankt voor je bezoek aan ons blog. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,

1 opmerking: