Pagina's

woensdag 10 maart 2021

Structuurpasta zwart

 Hallo allemaal.

Vandaag laat ik jullie een Art Journal pagina zien waarbij ik de nieuwe zwarte structuurpasta van Dutch Doobadoo heb gebruikt.


En ik kan jullie vertellen, ik word helemaal blij van deze structuurpasta. De pasta is mooi stevig, droogt vrij snel en is intens zwart.


Dit is een probeersel met de zwarte structuurpasta. Hier kun je zien hoe fijntjes een mask kan zijn terwijl je toch nog een mooie scherpe afdruk krijgt. In dit blogbericht wil ik jullie weer laten zien hoe ik mijn Art journal pagina gemaakt heb.


Op een A4 vel aqaurelpapier heb ik Brusho (pigmentpoeder) gestrooid en hier water bij gesprayed.


Hier overheen heb ik met een permanente zwarte stempelinkt stempelafdrukken gemaakt.


En toen deze stempelinkt droog was heb ik de zwarte structuurpasta in combinatie met 2 verschillende masks gebruikt.


De mask art Dots (470.715.119)


De mask art Script (470.715.152)


Omdat ik wat meer kleur in mijn achtergrond wilde hebben, heb ik met oranje en blauwe acrylverf gespetterd. En heb ik met een mask en blauwe oxide inkt  accenten aangebracht.


De mask art grunge (470.715.136)


Net onder de script letters zie je hele kleine blauwe stipjes. Deze stipjes heb ik gemaakt met blauw embossingpoeder. Met een pincet heb ik wat poeder op mijn pagina gestrooid. Daarna heb ik dit vanaf de onderkant van mijn vel papier verhit met een heattool (aan de bovenkant zou ik het wegblazen). Toen dit poeder begon te smelten, heb ik het poeder van bovenaf verhit. Het poeder blaas je dan niet meer weg. Deze kleine stipjes heb ik op meerdere plaatsen op mijn pagina gestrooid en verhit.



Het cluster van journalingkaartjes heb ik met een nietje aan elkaar vastgemaakt. Door dit niet te lijmen blijven de kaartjes onderling wat ruimte hebben en onhoog staan bij de randen. In mijn art journal gebruik ik weinig foamtape om delen omhoog te laten komen omdat mijn art journal dan al zo snel dik wordt. En op deze manier geven de laagjes ook een leuk effect.


De greyboard ring verbindt de laagjes met elkaar. Dit greyboard heb ik geverfd en in de natte verf heb ik embossingpoeder gestrooid dat daarna verhit is. Het oranje garen maakt de pagina af.


Greyboard techo (492.006.009)


De quote is een stempelafdruk. Dit is mijn eerste creatie waarbij ik de zwarte structuurpasta gebruikt heb. Een pasta die ik in de toekomst met veel plezier zal gaan gebruiken.

Leuk dat jullie weer hier kwamen kijken. Geniet ervan om creatief bezig te zijn.
Tot een volgende keer, 

groeten Hanny

1 opmerking: