Pagina's

donderdag 3 november 2016

Scrap Online Hints en Winnaar!

Lieve Sol vriendinnen,

Afgelopen donderdag 27 oktober hadden we weer een supergezellige SOL avond. En wat super dat jullie weer met zovelen mee deden! En wat veel en o zo prachtige creaties kwamen voorbij in onze facebook groep. 

Sol staat voor Scrap Online. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit project is, blijft een verrassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden.


Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving:

Dit is het boodschappenlijstje:

Dutch Doobadoo Shape Art Diamond
470.713.101

Dutch Doobadoo Paper Art Winter
472.948.034

Cardstock:

1x  15cm x 30 cm
1x  8 cm x 14 cm

Designpapier:

1x  14,5(b) x 2,5 cm (h)
1x  14,5 cm x 5,5 cm (h)
1x  14,5 cm (b) x 17 cm
1x  7,5 cm x 9,5 cm (h)

Stempelafdrukje of plaatje

Hint 1:

Leg de mal op cardstock 15 cm x 30 cm. Neem alleen de bovenste helft van de mal over en knip/snijdt dit uit. (Zie foto 1 + 1A)

Tip: Leg de mal weer precies zo naast je neer, zoals je die gebruikt hebt. Dus met dezelfde bovenkant boven. Niet alle kanten zijn namelijk gelijk!
Hint 2

Leg de mal op het designpapier 14,5 x 17 cm en neem nu opnieuw de bovenste helft van de mal over. Maar dan nu een maatje kleiner dan bij hint 1. Knip/snijdt de bovenkant uit (Zie foto 2 + 2a + 2b)

Hint 3:

Ril het cardstock uit Hint 1 op 1, 4, 10 en 13 cm (gemeten vanaf de rechte onderkant). (Zie foto 3)


Hint 4:

Plak het designpapier op het cardstock. Kijk eerst of de onderkant boven de eerste vouwlijn valt. Is dit niet het geval, snijdt dan een klein randje er van af. (zie foto 4)


Hint 5

Vouw de rillijnen van het grote stuk cardstock naar binnen (naar de goede kant). Plak de strook van 1 cm op het stuk met het designpapier. Let op dat de vouwen een hoek hebben van 90 graden. Zie foto 5 + 5a + 5b + 5c)
Hint 6

Plak het designpapier 14,5 x 5,5 cm op het onderste stuk en het designpapier 14,5 x 2,5 op het bovenliggende stuk. (Zie foto 6 + 6a)Hint 7

Ril het cardstock van 8 x 14 cm op 1 en 4 cm. Vouw de rillijnen naar de binnenkant (naar de verkeerde kant). Plak het grote stuk cardstock in het midden op het onderste gedeelte van de kaart. Leg en druk de kaart plat en plak dan het strookje van 1 cm vast op de kaart. (Zie foto 7 + 7a + 7b + 7c)  Hint 8:

Plak het designpapier 7,5 x 9,5 cm op het grote vlak (Zie foto 8).


Hint 9:

Plak het plaatje of stempelafdrukje op het grote vlak uit hint 8. Pimp het geheel naar eigen keuze op. Succes!!

En uiteraard hebben we ook een winnares gekozen uit de vele inzendingen. Het was geen makkelijke keuze, want wat een prachtige creaties kwamen voorbij! Echt superleuk dat jullie met zoveel meededen. Dank jullie wel xxx

De winnares is

Gina Vds

En dit is haar prachtige creatie:


Gina, wil je je adresgegevens mailen naar joyce.martens@noortje-design.nl o.v.v. SOL. Je krijgt dan je prijs zo snel mogelijk toegestuurd.

Ik hoop dat jullie een gezellige avond hebben gehad en dat jullie de volgende keer ook weer mee doen.

Liefs,

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige Sol weer, van harte gefeliciteerd Gina met je prijs! Doe zelf nooit mee omdat ik 's-avonds geen kaarten maak dan slaap ik n.l. niet door teveel indrukken etc. Maar mooie kaarten hebben jullie gemaakt! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige creatie en een mooie tutorial.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Gina met je prachtige creatie !
  Wat een leuke sol .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi gemaakt.
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen