Pagina's

zaterdag 28 juni 2014

Drie Dimensionaal Frame - Tutorial


Hallo allemaal,
Zoals ik op FB beloofd heb zou ik een tutorial maken hoe je een 3D frame kunt maken met het Shape Art Diamond stencil.


Ik zal proberen dit zo duidelijk mogelijk te doen aan de hand van een aantal foto's.


Je neemt dus het Diamond stencil en je gewenste cardstock of Designpapier. Op de achterkant trek te twee frames om. Van uit het midden gerekend de kleinste (1) en de derde. Op de foto heb ik nrs gezet. Als je de foto uitvergroot kan je het beter zien. Het tweede frame trek je de nrs 2 en 3 om. Dan knip je ze uit.


Je hebt dan deze twee frames.


Je afdrukje trek je om met nr 2 maar drie kan ook. Die plak je op het gedeeltje dat uit het smalste frame komt. Op het breedste frame doe je een aantal foamstukjes en dit plak je op het afdrukje. Zorg dat de puntjes mooi boven elkaar liggen. Daarna plak je een aantal foamstukjes op het smalste frame en dit plak je op het breedste frame.


Als het goed is ziet het er dan zo uit. Maar belangrijker is natuurlijk de voorkant.


Het lijkt nu net of er een lijstje om je afdrukje zit. Ik heb hier een easelcard mee gemaakt. Je neemt een stuk cardstock van 28 bij 14 cm. Dat vouw je door midden. Eén helft van 14 bij 14 cm vouw je naar de middenvouw.


Toen heb ik van cardstock de grootste drie maat van het Diamond stencil omgetrokken en twee kleinere maten uit DP. Alles op elkaar geplakt en dit op de omgevouwen kant van je kaart.

Het afdrukje in het frame erop en de kaart versierd.
Het is wel handig als je op de onderkant die ik ook met DP bekleed heb iets plakt, waar de staande kant tegen kan rusten zodat hij niet plat valt. Ik heb dat in dit geval gedaan met de uitgeknipte letters Boy, die ik met een stukje foam op de onderkant heb geplakt.
De schuine kant blijft hierachter staan.


Nu kan je de kaart verder versieren. Ik heb hier het Cardboard hobbelpaardje ook gebruikt, dat ik bekleed heb met hetzelfde DP als de letters. Ik hoop dat het een beetje duidelijk was en anders: vraag gerust om meer uitleg.

De materialen die ik gebruikt heb:

Artikel nr: 472.309.006

2 opmerkingen:

  1. Marianne wat een prachtig, lief kaartje .... Leuk ideetje zo met die mallen ... knap hoor !
    Groetjes, Odette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf idee! Dank je wel voor de duidelijke uitleg!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen