Pagina's

maandag 4 januari 2016

Scrap On Line Hints

Hallo allemaal,

Afgelopen zondag hebben we weer een supergezellige SOL avond gehad en wat deden jullie weer met zoveel mee. Echt super! Ik heb weer zo genoten!

SOL staat voor Scrap Online. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit project is, blijft een verassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden:Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving:

Dit is het boodschappenlijstje:

Card Art Vissenkom
470.713.504


Paper Art Strikjes
472.948.017


Cardstock:

1 x  16 x 30,5 cm
2 x  8 cm x 16 cm
1 x  5 x 11 cm

Klein reststukje

Designpapier (2 VERSCHILLENDE):

2 x  15 x 12 cm
1 x  4,5 x 10,5 cm

60 cm lint 1,5 cm breed
Gaatjestang en evt. eyelets

En dan volgen hier de hints:

Hint 1:

Neem 1 helft van de vissenkom over uit cardstock 16 x 30,5 cm incl. middenstuk. Schuif daarna de vissenkom verder tot aan de bovenrand van het papier. Hierdoor verleng je het tussenstuk. Knip daarna de mal uit en knip de extra ronding weg die aan de onderkant van de mal zit.


Hint 2:

Neem de binnenmal (degene waar de vis in zit) over op de 2 stukken designpapier 15 x 12 cm en knip dit uit. Plak dit op de goede kant van het cardstock.

 Hint 3:

Meet precies de maat van het tussenstuk (het smalle stuk tussen de 2 helften, die je bij hint 1 verlengd hebt). Doe daarbij 2 cm extra en knip dit uit de 2 stukken cardstock van 8 x 16 cm. Lengte is dus 16 cm. Bij mij was de tussenmaat 4,8 cm + 2 cm plakrand = 6,8 x 16 cm.

 Hint 4:

Ril de stukken van hint 3 op 1 cm aan beide lange zijdes. Ril (in de breedte) beide stukken aan 1 kant op 2,8 cm. Aan de andere kant ril je in het midden ongeveer een stuk van 4 cm. Maak een dalvouw aan de goede kant. Knipt uit beide plakranden telkens een driehoekje. Tip: Knip precies op 2,8 cm een driehoekje. Deze komt namelijk precies op de uiteinde van het tussenstuk.


De dalvouw aan de bovenkant:


Hint 5:

Ril de bovenrand van de mal (cardstock). Vouw dit om naar de goede kant met het designpapier en plak hem dicht. Maak aan beide kanten een gaatje met de gaatjestang / crop-a-dile, en maak er evt. eyelets in.


Hint 6:

Plak de vouwrand aan de binnenkant van de mal. Plak het stukje van 2,8 cm op de onderkant (rillijn van 2,8 cm komt precies op de rand van het tussenstuk). Dit doe je ook met het andere stuk aan de andere zijde van de mal. Plak daarna de andere zijde er tegenaan. Hint 7

Plak designpapier 4,5 x 10,5 cm op cardstock 5 x 11 cm. Ril op 4,5 cm en plak dit gedeelte in het midden aan de achterkant. De gerilde rand komt precies op de bovenkant. Vouw dan de rest naar de voorkant. Snijd uit het reststukje cardstock een strookje van 7 x 0,8 cm. Dit leg je over de strook die je net naar voren hebt gevouwen. Plak de uiteinden van het strookje vast.

De achterkant:


De voorkant:


Hint 8:

Haal het lint door de gaatjes en klaas is je tasje. Pimp het geheel nu verder op en vergeet de strikjes niet. Succes!

En uiteraard hebben we ook een winnares gekozen uit de prachtige inzendingen. Dank jullie wel dat jullie weer met zoveel hebben meegedaan. Super!

De winnares is: Marianne Borsboom
Dit is haar prachtige creatie:


Marianne, wil je je adresgegevens mailen naar joyce.martens@noortje-desgin.nl o.v.v. Sol. Je krijgt dan je prijs zo snel mogelijk toegestuurd.

Ik hoop dat jullie een gezellige avond hebben gehad en dat jullie de volgende keer ook weer meedoen.

Liefs,

1 opmerking:

  1. Wat een leuk lief tasje, gefeliciteerd winnaar!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen