Pagina's

woensdag 9 maart 2016

Scrap Online Hints

 Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag hebben we weer een supergezellige SOL gehad. En wat deden jullie weer met zoveel mee! Super!

SOL staat voor Scrap Online. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit project is, blijft een verassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden.


Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving:

Dit is het boodschappenlijstje: 

Dutch Envelope Art Square with Diamond
470.713.010


Dutch Craft Art Party Borders
479.002.003Cardstock:
14 x 27 cm

Wit Cardstock:
1x  8 x 14 cm
1x  10 x 12,5 cm
1x  8 x 9 cm

Designpapier:
1x  10,5 x 12,5 cm
1x  7,5 x 8,5 cm

Stempelafdruk of plaatje
Lint van ongeveer 10 cm

Hint 1
Neem de mal over op cardstock 14 x 27. Knip/Snijd dit uit. Laat de ronding bovenaan de voorkant weg. Ril de vouwlijnen. Knip uit de voorkant een half rondje uit. Gebruik hiervoor de halve cirkel op de mal.


Hint 2
Meet uit de voorkant (die met de plakranden) 1,5 cm vanaf de zijkanten (gemeten vanaf de rillijn) en 2 cm vanaf de boven- en onderkant. Snijd alleen de zijkanten en onderkant los. Ril de bovenlijn en ril de flap op 4,5 cm (= precies in het midden). Dit wordt een bergvouw.Hint 3 
Plak het witte cardstock 10 x 12,5 cm aan de binnenkant van de envelop op de achterzijde. Vouw de envelop dicht (niet dichtplakken!). Schuif de flap omhoog tot ongeveer 4 cm. Zet puntjes in de hoeken en stempel een tekst op dit gedeelte.
Hint 4
Leg de envelop met de verkeerde kant naar boven. Vouw de flap omhoog. Draai weer om naar de goede kant. Leg hierop het designpapier 10,5 x 12,5 cm. Draai dit weer om naar de verkeerde kant. Let op dat het designpapier niet verschuift (door bijv. paperclips te gebruiken). Teken nu de rechthoek over op het designpapier en snijd/knip dit uit. Knip ook de halve cirkel uit het designpapier.


Hint 5
Ril het witte cardstock 8 x 14 cm op 1 cm. Vouw deze naar de goede kant. Leg de vouw precies op de achterkant van de flap (niet plakken). Draai om naar de goede kant en leg dit plat op tafel. Zet een klein streepje op het witte cardstock precies op de bovenkant van de envelop. 

Pak de envelopmal en leg deze op het cardstock 8 x 14 cm. Rilgedeelte aan de onderkant. Schuif het ronde gedeelte van de mal zo naar beneden, dat de ronding precies begint bij de streepjes. Neem de ronding over en knip/snijd dit uit.


Hint 6
Plak de achterkant van de rilrand van 1 cm vast aan de achterkant van het onderste gedeelte van de flap. Vouw de kaart dicht en schuif het witte cardstock naar boven. Stempel de 2e tekststempel op het witte cardstock die boven de envelop uitkomt. Doe dit precies boven de rand van de envelop, zodat als je de witte cardstock dichtschuift, je de tekst niet meer ziet. Maak een gaatje in de ronding en haal het lint hierdoor.
 Hint 7
Plak designpapier 10,5 x 12,5 cm op de voorkant van de envelop waar het gat in zit). Let op dat de flap goed kan schuiven. Knip/snijd zo nodig nog een klein randje eraf. Als je wilt, kun je eventueel de kraft art borders achter het designpapier plakken.

Hint 8
Plak designpapier 7,5 x 8,5 op wit cardstock 8 x 9 cm. Plak dit daarna op het onderste gedeelte van de flap. Plak de plakranden dicht en pimp het geheel naar eigen keuze op. Succes!
En uiteraard hebben we ook een winnares gekozen uit de vele prachtige inzendingen. Het was zeker geen makkelijke keuze! Dank jullie wel dat jullie met zoveel mee hebben gedaan.

De winnares is:
Thera Rolleman- Boere

En dit is haar schitterende creatie:
Thera, wil je je adresgegevens mailen naar joyce.martens@noortje-design.nl o.v.v. SOL. Je krijgt dan je prijs zo snel mogelijk toegestuurd.

Ik hoop dat jullie een gezellige avond hebben gehad en dat jullie de volgende keer ook weer mee doen.

Liefs,

4 opmerkingen:

 1. Therapie, proficiat met je prijs. Hij is ook erg fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Therapie, proficiat met je prijs. Hij is ook erg fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Thera! Volkomen terecht!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke verrassing! Het was een super gezellige avond en een model kaart dat ik zeker nog eens ga maken!

  BeantwoordenVerwijderen