Pagina's

zondag 5 januari 2020

Laugh, Love, Make Art

Lieve lezers,

Je hebt weleens zo'n dag; druk druk druk! Dat had ik ook (werken, schoolbijeenkomst, laat thuis). Wat ik dan doe ter ontspanning is heerlijk kliederen. Niet nadenken, gewoon doen. Mindful of intuïtief art journalen wordt dat ook wel genoemd. Zo begon ik deze A4 bladzijde ook:


Ik heb het proces in stappen gefotografeerd. Als eerste ben ik begonnen met scheuren, gewoon scrappier (wat je misschien niet zo mooi vindt) in stukken scheuren. 


Vervolgens lijm je de stukken (mag met overlap) op je basisvel. Ik heb eerst met de Dutch Doobadoo gelijmd en eroverheen een laag acrylic binder gedaan om te sealen. 


Je zou ook gel medium of decoupage lijm daarvoor kunnen gebruiken:

 

Vervolgens heb ik eerst Cadence vintage gesso op een paar plekken op mijn blad aangebracht voor nog meer reliëf. 


Dat droogde ik met de heattool en vervolgens heb ik de Dutch Doobadoo witte gesso over de hele bladzijde aangebracht als basis.


Daarna kon het kleuren beginnen. Ik koos twee kleuren acrylverf (zilver en lila). EERST heb ik de verf verdund met water en heb ik de bladzijde nat gespoten. Waarom? Nou, dan kun je met de acrylverf blenden en komt het niet zo dik op de bladzijde (wat ik in dit geval niet wilde). Ook heb ik de vlinders en paddestoelen gestempeld (met Rubberdance stempels) en gekleurd met watercolors.


Voordat ik de vlinders en paddestoelen ging plakken, heb ik eerst nog de ondergrond verder gestempeld met stempels van Rubberdance. Wel met zwarte inkt (Versafine), maar om het niet te donker te stempelen, stempelde ik eerst op een kladvel en daarna pas op de bladzijde. Dan vervaagt het mooi. Ook heb ik eerst nog met een aquarelpotlood schaduw aangebracht en de randjes van het scrappapier geaccentueerd:


 Eingenlijk dacht ik wel klaar te zijn, maar de volgende ochtend vond ik toch dat er iets ontbrak. 


Ik heb tot slot wat glimmer paste aangebracht als accent en ik heb met distress inkt door het Dutch Doobadoo Mask art A5 grunge stencil (470.715.032) nog wat extra leuks toegevoegd.


Klaar!


Ik hoop dat de uitleg duidelijk was en dat je het leuk vond om het creatieve proces te bekijken.
Fijne dag!

Groetjes, Reanna

6 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettende mooie pagina gave pagina bedankt voor de goede uitleg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de uitleg...het is schitterend!
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je duidelijke en goed gefotografeerde uitleg .......... helder en duidelijk! En 't resultaat is supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen