Pagina's

vrijdag 19 oktober 2018

Happy

Hallo mede creatievelingen.

Misschien zag je mijn voorbeeld al staan bij het overzicht van de nieuwe materialen die zijn uitgekomen zijn. In dit blogbericht wil ik jullie laten zien hoe deze kaart/ticket tot stand gekomen is.


Voor deze kaart heb ik de Card Art ticket gebruikt (470.713.684) en de driehoekjes mask zonder rechte randen gebruikt (470.715.612). 

    

Omdat deze mask geen rechte randen heeft, is deze mask ideaal om de gebruiken bij mixed media.


Voor deze kaart heb ik een blaadje uit een oud wiskundeboek gescheurd. Op dit blaadje heb ik de mask gelegd. Op de gelliplate heb ik distress inkt met een brayer uitgerold. Vervolgens heb ik deze gelli plate over de mask heen op het papier afgedrukt. Overal waar de lijnen van de mask zitten, komt de inkt niet. Vervolgens heb ik de mask weg gehaald en nog een 2e afdruk met de gelli plate gemaakt.  Nu krijg je een andere afdruk.

   

Met de Dutch mask Art A5 triangles (470.715.120) en distress inkt heb ik nog wat kleine driehoekjes toegevoegd op het blaadje. 


Hierna heb ik mijn distress oxide stempelkussen op mijn craftsheet gedrukt, hier wat water aan toegevoegd en mijn blaadje hierin afgedrukt.  Zo ontstaan mooie vlekken zoals hieronder op de foto te zien zijn.


Met zwarte distress inkt en een blending tool  heb ik nogmaals deze mask gebruikt.


Omdat ik het papier saai vond heb ik er wat subtiele blauwe accenten aan toegevoegd.


Ik heb hiervoor de mask met distress oxide inkt ingesmeerd, hier wat water op gesprayed en hiermee een afdruk op het papier gemaakt. Vervolgens heb ik met behulp van de card art de kaart op zwart karton en op dit boekpapier over genomen, uitgesneden en op elkaar geplakt.


Uit mijn "graaibakjes" heb ik weer van alles gehaald om deze kaart af te maken.Leuk dat je weer kwam kijken.

Groeten Hanny

2 opmerkingen:

  1. Gaaf zeg en mooi zo de uitleg op een rij, altijd fijn te weten hoe je iets gebruikt hebt.
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen