Pagina's

dinsdag 27 oktober 2015

In the Snow

 Hallo Bloglezers,

Dit weekend heb ik lekker zitten knutselen met de MDF Winter Set van Dutch Doobadoo. Er zit hier en daar wat droog tijd in, dus heb er gewoon een weekendje voor uitgetrokken. Ik ben begonnen met de bodemplaat. Die heb ik ingesmeerd met Structuurpasta. Hiervoor heb ik een paletmes genomen. Hiermee kon ik dan gelijk de sneeuwstructuur vormen.


Daarna heb ik de bomen en hertjes overgetrokken op designpapier. Hiervoor heb ik twee scrapvellen gebruikt. Voordat ik ging uitknippen heb ik de randen van het MDF met witte gesso gedaan. Kan dat drogen terwijl ik aan het knippen ben. De volgende stap was het bekleden van de bomen. Nadat ik het papier erop geplakt had, heb ik de randen opgeschuurd met een schuurblokje en bewerkt met distressinkt. Als laatste de sneeuw gemaakt met foam clay.


Bij de hertjes hetzelfde proces. Eerst het DP erop, schuren, en langs de randen distressinkt. Daarna het hertje op een stukje printerpapier gelegd en de rug en het hoofdje opnieuw omgetrokken. Daar heb ik de patroontjes van gemaakt voor de bruine cardstock gedeelten. Die uitgeknipt en op bruin cardstock gelegd en uitgeknipt.  Op het MDF hertje geplakt en de oogjes met zwarte stift getekend. Dat vond ik wel spannend. Maar ze zijn beiden goed gelukt vind ik.


Rond de hals een stukje scrappersflos gedaan met verschillende belletjes. Op de koppetjes een strik met bloem. Als afwerking met een sponsje met een beetje gesso hier en daar wat wit aangebracht. De hertjes nog niet op hun plek gezet, maar eerst de bomen versierd. Anders kan je er zo moeilijk bij.


Alle versieringen komen uit 3D vellen. Toen alles op het ondergrondje geplaatst. 
Als laatste de bodemplaat aangekleed.


Eigenlijk zijn het allemaal spullen uit mijn kerstdoos. Ik heb gebruik gemaakt van dennenappeltjes,
anijssterren, elzenpropjes, vanillestokjes, ijslandsmos en wat ijsbesjes. Dit alles vastgezet en ook bewerkt met mijn sponsje met gesso. Als allerlaatste mijn snoertje met ledlampjes erin gedaan. Deze heb ik op verschillende plekjes met mijn lijmpistool vastgezet.
Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben en vele tafereeltjes te gaan zien.

1 opmerking: