Pagina's

maandag 5 oktober 2015

Dutch Doobadoo GessoHallo allemaal,

Wat hebben we weer een leuke dag gehad in Waspik. Ruim 85 dames hebben meegedaan met de workshops tijdens de Doobadoo dag. Hier even een kleine foto collage:


En het projectje wat ze bij Monique en mij mochten maken was een  mixed media creatie van een mdf schortje met diverse mask`s met structuurpasta en zwarte gesso.


Eerst werd er een bakje van Kraft gemaakt. Daarna hebben ze het schortje met de structuurpasta en de mask`s versierd. Na het drogen kon het bakje erop geplakt en ook de rest van de spulletjes.

460.440.060 MDF Art Mini album schort

De aanwezige materialen hadden te maken met eten zoals pasta`s en een plastic vork en mes. Maar er waren ook deelneemsters die zelf andere spulletjes mee hadden gebracht, en dus zagen we die dag allerlei verschillende uitwerkingen van de schortjes.


Toen alle materialen erop geplakt waren is het geheel in de zwarte gesso gezet. Dit is even een lekker kliederwerkje. Na het drogen van de zwarte gesso hebben ze er inca gold van Viva op mogen smeren.
Dit werk als een soort schoensmeer dat in diverse kleurtjes aanwezig was.

870.002.090 Gesso Zwart 250 ml

Op mijn voorbeeld heb ik de inca gold - Silber gebruikt. Dit kun je met een kwastje maar ook erg mooi met je vingers aanbrengen. Doe je het met je vinders haal dan eerst wat uit het potje en ga niet met je vingers in de pot. Hierdoor krijg je schimmelvorming. En klaar was het workshopje met de structuurpasta - gesso en inca gold.

Ik hoop dat iedereen die er is geweest het een leuke dag vond en wie weet zien we je de volgende Doobadoo dag wel weer !


2 opmerkingen:

  1. WOW!!! This is AMAZING and soooo cool! :-D Thank you for sharing and inspiration. :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen