Pagina's

woensdag 21 oktober 2015

Christmas

Hallo allemaal,

Wat zijn er deze maand toch weer hele gaven artikelen uitgekomen van Dutch Doobadoo. Éen daarvan is de Dutch Doobadoo Box Art A4 Treatbox. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb er gelijk een kerstlantaarntje van gemaakt. 


De basis heb ik overgenomen uit Kraft papier. Daarna de vouwranden gerild, omgevouwen en dichtgeplakt. Alleen de bovenkant plak je niet dicht, die vouw je dicht. Zo kun je er bijvoorbeeld nog een cadeautje of snoepjes in doen. 


De randen heb ik iets wit gemaakt en aan de onderkant heb ik bruine foamball clay geplakt. Het leuke kerstboompje komt uit de Kraft Art Christmas.


Ik wilde er een lantaarntje van maken, dus moest de binnenkant eruit gesneden worden. Ik heb de maten van het matgedeelte ook overgenomen op het kraft papier. De lijnen van het matgedeelte heb ik even met stift overgenomen. Daarna heb ik een kleinere maat dan het matgedeelte uitgesneden. Dit heb ik gedaan omdat een goed plakrandje over te houden. Uit het vellum heb ik de 4 onderdelen geknipt. Ik heb hierbij het gedeelte genomen van vouw tot vouw. Daarna heb ik van de vellum een heel klein randje afgeknipt. Zo komt de vellum niet helemaal tot aan de vouw en kun je de lantaarn nog goed vouwen.


Zoals je ziet, zit er op de mal een brede plakrand. Daar heb ik een flink stuk afgeknipt zodat je een klein plakrandje overhoudt. Als je de plakrand groot houdt, zie je dit door het vellum heen en is dan niet zo mooi. Het vellum plak je op het kraft papier en daarna vouw je het lantaarntje dicht. Lichtjes erin en je lantaarn is klaar. Hierna kun je de lantaarn oppimpen.


Bovenaan de lantaarn heb ik nog een ijspegelrand van Noor! Design. Bovenop die rand nog de hele rand bedekt met foamball clay.


En natuurlijk hoort er ook een bloemetje bij. Onder de bloem heb ik de Kraft Art bladeren geplakt. Altijd zo handig als je geen zin of tijd hebt om te stansen.


 Gewoon uitknippen en opplakken. Natuurlijk kun je ze ook een kleurtje geven.


Ook het hert komt uit de Paper Art Christmas,


En dan nog een foto als het donker is. 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hoor.
Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,
3 opmerkingen: