Pagina's

zaterdag 6 december 2014

X Mas

Hallo bloglezers,
Een Card Art sjabloon met een venster met luiken.  Dat heb ik voor jullie (en ook voor mezelf) deze week uitgewerkt en er een kaart van gemaakt. We noemden vroeger die vorm een Diorama-kaart. Er zit tussen de voorkant en de achterkant een ruimte, waarin je je decoraties op verschillende diepte kunt aanbrengen.


Als eerste heb ik het sjabloon op een stuk witte cardstock gelegd en  met potlood nagetrokken. Vervolgens alle lijnen uitgesneden en de richel tussen raam en luikjes gerild. Daarna heb ik even de luikjes dichtgevouwen en gemeten hoe groot het venster is. De binnenmaat is 9,5 bij 9,5 cm. Voor de diorama kaart nam ik twee stukken cardstock van 15 bij 19,5 cm.  Aan de korte kant rilde ik op 1,5 cm, 3 cm en op 4,5 cm. Dit deed ik bij beide stukken cardstock, het ene deel vormt de achterkant en de andere de voorkant. De eerst 1,5 cm is bij beide de plakstrook. 

Dutch Doobadoo - Dutch Card Art - Window

Op de voorkant plakte ik een vierkant designpapier van 14,5 bij 14,5 cm (ik nam SL Lovely Christmas). Hieruit sneed ik een vierkant van 9,5 bij 9,5 cm. Het uitgesneden venster lijmde ik hierop. Daarna decoreerde ik het venster en de luiken met PaperArt bloempotjes, sterren, ijskristallen en een strik, ik kleurde delen ervan met een rode Copicmarker. 


Rechts lijmde ik twee PaperArt lantaarns. Twee gingerbread mannekes van Cardboard Art heb ik wat versierd en op de voorkant van de luiken gelijmd.


Vervolgens heb ik het achterpaneel aan de binnenkant bewerkt in 3D. Als eerste plakte ik er designpapier op, daarop het papier  met mijn gekleurde Ppinky doll popjes. 


Daaroverheen met foamtape een strook Softboard Frame, met hierop twee bewerkte vogeltjes met vleugels uit Cardboard Art.


Ik kleurde een lantaarn rood en die lijmde ik weer op het Soft Board hekje. Als kersttekst nam ik een kraftlabel met X-mas erop. Ook bevestigde ik er nog enkele sterretjes op. Als laatste plakte ik de twee delen aan elkaar, let bij het bewerken op, dat je bij het voorpaneel de vouwstroken aan de onderkant hebt en bij de achterpaneel aan de bovenkant.


Hier het plaatje dat ik met Copics kleurde. Ik heb even een schema tekening gemaakt van de twee delen cardstock.


Ik heb zoveel producten van Dutch Doobadoo gebruikt, dat ik ze hier onder maar even neerzet voor je.De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten