Pagina's

maandag 16 januari 2023

Listen to your heart

 Hallo bloglezers.In dit blogbericht laat ik jullie zien hoe ik deze kaart gemaakt heb.


De achtergrond voor deze kaart is gemaakt met Primary Elements. Dit poeder geeft, als er water bijkomt, een kleur met iets glans af. Ik heb dit poeder op een acrylblok gedaan, hier wat water bij gesprayed en dan met het acrylblok een afdruk op het papier gemaakt. 
Voor de randen van de kaart is distress oxide gebruikt.


Hier overheen zit een laag embossingpoeder. M.b.v. een mask, blending tool en stempelinkt creëer je een laag waarop de embossingpoeder hecht. Door het Izink embossingpoeder te verhitten ontstaat er een glanzende laag. Je kunt embossingpoeder gebruiken in combinatie met een stempel, maar zoals je ziet dus ook met een mask.Dutch Doobadoo heeft erg gaaf chipboard (Art Clocks art.nr. 492.006.003) Dit chipboard is eerst bewerkt met gesso.Hierna is het met watercolors gekleurd. En zoals ik vaker doe bij chipboard, heb ik in de nog natte verf embossingpoeder gestrooid dat verhit is. Hierdoor ontstaat die wat korrelige structuur.


Om de achtergrond verder af te maken, is er nogmaals embossingpoeder gebruikt. Deze keer in combinatie met een stempel. Dit embossing poeder is distress embossingpoeder en glanst niet. Verder zie je een stukje geverfd verbandgaas. Dit geeft altijd een leuk effect, verfspetters, een stukje naaigaren en een stempelafdruk van een label.


Om de kaart af te maken, heb ik nog een tekststrookje gebruikt. Deze tekst is afkomstig uit een stickervel van Dutch Doobadoo (art.nr. 491.200.024)Om nog iets van het zwart terug te laten komen, heb ik het papier op zwart dessinpapier gemat. En alles zo bij elkaar, leverde het deze kaart op. 

Bedankt weer voor je bezoek hier, tot een volgende keer.
Groeten Hanny

1 opmerking: