Pagina's

maandag 4 maart 2019

Troost zit in de kleine Dingen

Hallo allemaal,

Een condoleance kaart hebben we helaas allemaal wel eens nodig. Het zijn niet de leukste kaarten om te maken. Maar ze worden wel heel erg gewaardeerd. Voor de basis heb ik de nieuwe Dutch Doobadoo Shape Art Circle Eurolock gebruikt. De buitenste maat heb ik uit zwart cardstock gehaald, een maatje kleiner uit wit cardstock en nog een maatje kleiner uit mixed media papier.Achteraf had ik had beter aquarelpapier kunnen gebruiken omdat ik met water werk.De bovenste laag van het papier ging namelijk kapot. Heel stom, maar ja, ik ging lekker en vond het ook nog mooi worden. Opnieuw beginnen wilde ik dus niet. En achteraf zag je er gelukkig niks van. 

Ik ben begonnen door eerst de stempel (van Bella Lulul) met Versamark te bewerken en op het papier te drukken. Ik heb hierbij een stempelhulp gebruikt. Echt ideaal. De bloem heb ik nog 2 keer op het papier gedrukt. Daarna heb ik er clear embossingpoeder overheen gegooid en dit verhit met de heattool.

Shape Art Circle Eurolock
470.713.169

470.713.169 Shape Art Circle Eurolock

En dan begint het kleuren. Maak eerst het papier nat. Dit is erg belangrijk omdat dan de kleur beter over het papier "loopt". Ik heb zelf de distress inkt reinkers Wheathered Wood en Peeled Paint gebruikt. Een voorbeeld van deze kaart vond ik op Pinterest en daarbij gebruikte zij ook de re-inkers. En toevallig had ik deze ook nog. Stonden al lang ongebruikt op zolder. Maar door het pipetje dat in het flesje zit, kun je heel gemakkelijk  een druppel inkt op je acrylblok doen.

Ik ben eerst begonnen met de Wheatered Wood. Deze op een acrylblok gedaan en verdund met water. Dan kleur je met een grote kwast over het papier. Door telkens een laag erover heen te doen, wordt deze telkens wat donkerder. De kleur heb ik laten overlopen van donker naar licht. Je kunt ook gewoon over de stempel kleuren, want hij neemt de kleur niet op. Op een gegeven moment heb ik nog iets Peeled Paint erbij gedaan. Dit mengt heel erg mooi met de Wheatered Wood.

Met de Wheatered Wood heb ik nog wat schaduw onder de bloem aangebracht en langs de stengel. Dit laat je ongeveer 2 minuten rusten en dan kleur je met een dunne kwast een dunne lijn schaduw onder de bloem. Ook binnen in de bloem heb ik de open plekjes gekleurd met de Wheatered Wood inkt. Zo krijg je meer diepte in de stempel.

Voor de zwarte kleur heb ik de stempelkussen gebruikt. Dit druk je ook op een acrylblok en verdun het met water. Aan de buitenkant heb ik wat zwarte inkt aangebracht. 

Met een gelpen heb ik de stengels verlengd. Ik had al met de Wheatered Wood een dun streepje naar beneden getrokken. Hierlangs heb ik met de gelpen een lijn getrokken. 

Daarna heb ik witte gesso op het acrylblok gelegd en verdund met water. Met een spetterkwast heb ik spetters gemaakt. Dit heb ik nog een keer herhaald met de zwarte distress inkt. 

De tekst heb ik met zwarte versafine op de kaart gezet. Hierbij heb ik weer gebruik gemaakt van de stempelhulp.  

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren.

Bedankt voor je bezoek aan ons blog. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,

4 opmerkingen:

  1. Zijn id niet de kaarten die je graag wilt maken, maar deze is prachtig en ze worden ook zeer gewaardeerd hoor ik vaak. Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk Monique, altijd wel handig om.ze te hebben en ik weet zeker de mensen die ze krijgen waarderen het dubbel. Deze is echt heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterend!!!! Wat een mooie stijl

    BeantwoordenVerwijderen