Pagina's

dinsdag 7 juli 2015

Hearts for You

Heerlijk vind ik het om te werken met de fijne Dutch Doobadoo gesso en deze keer heb ik dan ook weer de witte gesso gebruikt als basis.  

Ik had een leeg blikje van de pepermuntjes en vond het eigenlijk zonde om gewoon maar weg te gooien. En dus heb ik het een nieuw leven gegeven door er iets anders van te maken.


Als basis heb ik het blikje bewerkt met de witte gesso. Wel opletten waar je het wel en niet aanbrengt want voor je het weet kan je blikje niet meer open! Ik spreek dus uit ervaring.


Vervolgens heb ik wat bladzijdes uit een oud boek aangebracht en ben ik ook daar weer overheen gegaan met de gesso. 

870.002.010 Gesso Wit 250 ml

Deze keer aangemaakt met een beetje water zodat je een soort van whitewash krijgt. Daarna kun je er simpel met allerlei mediums overheen. In mijn geval heb ik gewerkt met sprays.


Met een gaatjestang heb ik een gaatje in het blikje gemaakt en daar met wat kralen en ketting een leuke hanger aangemaakt. Het kreukellint heb ik zelf op kleur gemaakt met dezelfde sprays als die ik ook op het blikje zelf gebruikt heb.


En natuurlijk ben ik ook de binnenkant niet vergeten te versieren. Ook hier geldt weer als basis witte gesso, boekpapier, gesso met water en sprays. Zelf vind ik dit een erg leuk effect geven.


Aan de ene kant heb ik gekozen voor een inspirerende tekst en heb ik daarbij passend nog een lading glitter aangebracht.


Aan de andere kant ook weer wat glitter, een klein gestanst huisje, wat fairy dust (oftewel glitters in een glazen flesje) en een lief klein stempeltje van een elfje.

472.309.003 Cardboard Art A5 Hearts

Ik hoop dat ik jullie heb weten te inspireren om ook eens aan de slag te gaan met de gebruikte materialen.

Liefs


De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

1 opmerking: