Pagina's

zaterdag 18 oktober 2014

Dutch Doobadoo Design Team dag

Hallo allemaal,

Gisteren hadden we Design Team Dag bij PRONTY B.V., daar waar Dutch Doobadoo geproduceerd wordt. We kregen ook alweer de nieuwe collectie voor November uitgereikt. Het was de bedoeling om ook met deze producten direct aan de slag te gaan. 


Ik had de bevoorrechte positie om iets te bedenken met het nieuwe MDF 5-luik dat Jolanda ontworpen had. En het is dit kersttafereeltje geworden met de MDF huisjes die in november uit gaan komen.De onderste foto is expres iets donkerder zodat de lichtjes die ik erin gedaan heb, beter te zien zijn.

Hoe ben ik te werk gegaan?
Als eerste heb ik alle onderdelen (huisje en plateautje) in de gesso gezet. Daarna het huisje omgetrokken op Designpapier en geplakt met Mod Podge. Daarna de randjes geschuurd, zodat het papier gelijk mooi past. Daarna met de Mask Bricks de steentjes erop gemetseld met de structuurpasta. En toen die droog waren op kleur gebracht met Panpastel. Als dakpannen heb ik Softboard gebruikt. Hierop Kerstklokjes geplakt die ik met een malletje heb gemaakt en geverfd.
Daarna een klein balkje op het plateautje geplakt, waar het huisje dan weer tegenaan geplakt kan worden.

Langs het raam een stukje kant als gordijntje geplakt.
Aan de voorkant zien jullie een vensterbankje dat ik gemaakt heb van een halve cirkel uit chipboard en vastgeplakt heb met een lijmpistool. De bloempotten zijn stukjes opgerold ribbelkarton waar ik een bloemetje heb geplakt met wat blaadjes.


Mijn afdrukje uitgeknipt en tegen het huisje gemaakt met foam. Ook de lantaarnpaal erachter gezet.


Twee Kerstboompjes aan de andere kant die bewerkt zijn met Frantage. Daarvoor twee gestanste hertjes. Uiteindelijk wat Spagnum als bodembedekking gebruikt waarop ik sneeuw heb gedaan. Daarop wat bloemetjes. Tot slot een lichtjes snoer erin gemaakt en een theelichtje erachter.

Nou ik moet zeggen, dat het enthousiast werd ontvangen door de DT meisjes die met veel passie aan de gang zijn gegaan met hun eigen variant erop. We hebben zelfs gekozen voor een groter plateautje zodat en twee huisjes op konden of een MDF Kerstboom ernaast. Die gaan jullie binnenkort vast wel voorbij zien komen!

Dan nog even een kort verslag van de dag. Omdat we in het Brabantse waren moest de dag uiteraard begonnen worden met koffie / thee en echte Bossche bollen.


Tijdens de koffie heeft Joep een verhaaltje gedaan over het ontstaan van PRONTY B.V. en de weg die ze tot nu toe bewandeld hebben. Hoe leuk is dat!


Vervolgens hebben we een rondleiding gehad door de productie waar we konden zien hoe al onze Dutch Doobadoo artikelen geproduceerd worden.

 

Een heerlijke lunch genoten met zijn allen bij de plaatselijke Italiaan Il Pranzo. En daarna dus alle dames ijverig aan de slag.


Het was een hele gezellige en nuttige dag. Op naar de volgende!
Joep, Jaap, Mark en team nogmaals van harte bedankt voor de gastvrijheid.De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:

 
   

1 opmerking:

  1. waaw wat een prachtcreatie en wat leuk dat jullie de productie hebben mogen bekijken.

    Groetjes,

    Lins

    BeantwoordenVerwijderen