Pagina's

zondag 30 mei 2021

Masks


Hebben jullie de nieuwe mask van Dutch Doobadoo al gezien waarbij je iets maakt in verschillende laagjes over elkaar?


Deze mask art bestaat uit 4 kleine masks. Het werkt het prettigst als je deze masks los van elkaar knipt.


Om de masks gemakkelijk uit elkaar te kunnen houden heb ik ze genummerd. Je gebruikt deze verschillende mask na elkaar waarbij ik gestart ben met de mask met de meeste rondjes.


Hier kun je zien hoe ik deze masks gebruikt heb. Als eerste heb ik met gele distress inkt en een blending tool mask 1 gebruikt, de mask met de meeste openingen. Daar waar de openingen in de mask zitten, komt de inkt op het papier. Vervolgens heb ik mask 2, 3 en 4 gebruikt. De volgorde hierbij is niet belangrijk. Deze masks heb om de beurt over de afdrukken van de andere masks gelegd en iedere mask weer met een andere kleur gebruikt. Doordat de openingen op verschillende plaatsen zitten, krijg je een mooie krans qua kleuren.


Bij deze krans heb ik iedere mask 1x over de vorige heen gebruikt. Zou je meer stippen in een laag willen hebben, dan zou je de mask voor die kleur ook nog een slag kunnen draaien, dan krijg je dus het dubbele aantal stippen van die kleur. Het me een leuk idee om de rondjes van de krans uit de losse hand te tekenen.


Hierna heb ik een slimline mask op aquarelpapier gelegd. Met oxide inkt en Dylusions spray inkt heb ik hier overheen gesprayed. Daar waar de mask ligt, raakt de inkt het papier niet. Dit werd de achtergrond voor de art journal pagina. Maar zo kun je natuurlijk ook een kaart maken.


De stippen krans heb ik rondom uitgeknipt en op deze art journal pagina gebruikt. Met stansen, een foto en uitgeknipte stempelafdrukken heb ik het geheel verder afgemaakt.

Leuk dat je vandaag weer hier kwam kijken, tot een volgende keer.
Groeten Hanny

1 opmerking: