Pagina's

zondag 30 december 2018

Mixed Media

Hallo bloglezers.
Het is weer tijd om kerstkaarten te gaan versturen. Deze keer wil ik jullie een mixed media kerstkaart die ik gemaakt heb laten zien. Omdat ik momenteel veel 's avonds bij lamplicht op mijn hobbykamer bezig ben, zijn de foto's niet zo optimaal als ik zou willen. Excuses hiervoor.

Voor deze kerstkaart heb ik alcoholinkt gebruikt. Het is fantastisch op hoeveel verschillende manieren je deze inkt gebruiken kunt. Voor deze kaart heb ik de inkt gecombineerd met een mask en ronde gelli plate.
De mask (Dutch Mask Art Circle Lines A5 nr. 470.713.132) heb ik op de gelli plate gelegd.
Hier overheen heb ik druppels alcoholinkt laten vallen en dit met een kleine brayer uitgerold.
De alcoholinkt blijft ook achter op je mask, maar dit als je iedere keer je mask weer helemaal schoon wilt hebben, kun je je mask na gebruik met alcoholinkt schoonmaken met gedenatureerde alcohol. Dit is bij de apotheek te koop.

Als je de mask weghaalt blijft het patroon van de mask zichtbaar op de gelli plate.


Hier overheen heb ik met een brayer een dun laagje witte verf gerold en vervolgens een afdruk op papier gemaakt. Omdat de alcoholinkt vrij snel droogt, heb je de verf (of een ander medium) nodig
om een afdruk te kunnen maken.

  

Langs de randen van deze kaart heb ik nog wat licht blauwe verf getamponeerd.

    

Met sneeuwsterretjes, kerstboompjes, tekststrookjes en kleine embellishments heb ik de kaart verder afgemaakt. Dit alles heb ik vastgeplakt met de Dutch Doobadoolijm.Mochten jullie ook nog kerstkaarten gaan maken, veel plezier daarmee.

Groeten Hanny

2 opmerkingen: