Pagina's

zaterdag 22 december 2018

Groep 4 & 5

Dit schooljaar hangt er weer een bordje met de groep bij de deur van mijn lokaal. Nadat onze school verbouwd is, hebben we een ander palet aan kleuren in school gekregen. Deze kleuren heb ik gebruikt bij dit bord.


Op een canvasboard heb ik met een spatel grof gesso aangebracht. Ik werk graag met de gesso van Dutch Doobadoo omdat deze snel droog is, niet zo dun is en daardoor ook erg fijn is om te gebruiken.

  

Hierna heb ik de structuurpasta van Dutch Doobadoo gebruikt om met deze mask op de achtergrond nog meer diepte te krijgen.

 
Ook heb ik de randen van een dop ingesmeerd met structuurpasta om cirkels op mijn achtergrond te maken.


Vervolgens heb ik tissuewrap op mijn canvasbord geplakt. Met de navulling voor distressinkt heb ik dit geheel een kleur gegeven.


De cirkels heb ik gekleurd met Neocolor II krijt. Eerst met krijt een cirkel inkleuren.

Door hier met een natte kwast overheen te gaan, krijg je een soort aquareleffect.


Met het mask art multistencil heb ik nog wat meer accenten op mijn achtergrond gemaakt. Dit heb ik gekleurd met distress inkt en een blending tool.


Op de foto hieronder is dit goed te zien.


Hierna heb ik nog gespat met gesso. Als je aan de gesso iets water toevoegt, kun je er prima mee spatten. Dit jaar heb ik groep 4 en 5. De cijfers heb ik met verf gestempeld op een stukje grijsboard. Door dit grijsboard met foamtape op te plakken, komen de cijfers wat hoger te liggen


Als juf en scrapper kon ik natuurlijk een aantal jaren geleden de oude letters van de letterdozen niet weg gooien. Nu kwamen ze goed van pas. En zo is dus dit canvasboard ontstaan.


Een creatieve groet, 
Hanny

3 opmerkingen: