Pagina's

maandag 3 oktober 2016

Paper Art Autumn

 Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie iets anders dan een kaart. Want wisten jullie dat we bij Dutch Doobadoo ook hele andere artikelen hebben dan alleen de kaartmallen (shape en card arts), masks en MDF?

We hebben namelijk ook artikelen om je creatie mee op te pimpen. Één van die artikelen is de Paper Art. Dat zijn vellen in A5 formaat met diverse afbeeldingen in verschillende thema's. Deze zijn in wit, zwart en kraft papier. De afbeeldingen zijn zo fijntjes, zo krijg je ze met een gewone stans niet. De herfst staat voor de deur, dus ben ik aan de slag gegaan met de Paper Art Autumn. 


De Paper Art Autumn is normaal wit. Door het een kleurtje te geven, lijkt het heel anders. Natuurlijk kun je de paper art ook gewoon wit laten hoor. 

Dutch Doobadoo Paper Art Autumn
472.948.027

Deze afbeeldingen heb ik ingekleurd met de Winsor & Newton Brushmarkers ingekleurd.
Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

 O225 Henna
O324 Burnt Sienna
O535 Cocoa
O829 Sandstone
G356 Forest Green
G267 Bright Green
G178 Lime Green
R735 Firebrick
R946 Burnt Orange
O177 Bright Orange
O567 Amber
Y156 Sunflower
Y828 Soft Lime


Het kan best zijn dat ik er een paar vergeten ben. Maar dit zijn zo ongeveer de kleuren die ik gebruikt heb. Ik ben vaak begonnen door de bruine kleur er het eerst op te zetten en daarna de lichtere kleuren. Wees niet te precies. Gewoon op je gevoel afgaan. Als ik vond dat er te weinig groen in zat, heb ik in het midden van het blad een heel dun streepje met de donkerste kleur groen gezet (G356). Daarna naar beide kanten lichter gemaakt met lichter groen, en geel (Y828). Dan ga je net zolang door tot je tevreden bent. 1 Blad (helemaal links naast het groene grote blad) was eerst helemaal mislukt. Daarna gewoon wat bruin/rood boven- en onderaan gezet en weer "uitgeveegd" met lichte kleuren (als laatste de Y828) en dan krijg je dit resultaat. 

De R735 heb ik als laatste gebruikt over de kastanje. Eerst met diverse bruine kleuren gekleurd en daarna als laatste helemaal met de R735 erover heen. Dan krijg je de bruin/rode gloed die een kastanje ook heeft.


Je kunt ook inkleuren met distress inkt. Ik heb dit gedaan met een dauber. Hier heb ik de volgende kleuren gebruikt:

Forest moss
Gathered Twigs
Peeled Paint
Barn Door
Rusty Hinge
Spiced Marmalade

Met de dauber druk je op het inktkussentje en daarna op de afbeelding. Ook hier geldt weer: wees niet te precies. Tamponeer met de dauber daar op het blad waar je die kleur wilt hebben. 

Ik heb jullie voorbeelden laten zien met deze 2 inkleurmediums. Natuurlijk kun je ook andere inkleurmediums gebruiken zoals o.a. potloden, modelliercrème, Inka Gold, Pan Pastel enz., enz.

Succes!

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren en heb je vragen? Stel ze gerust hoor. Ik ga verder met mijn herfstkaartje en zal binnenkort het eindresultaat laten zien. Dan wens ik je nog een hele fijne dag en geniet nog van de mooie nazomer. 

Bedankt voor je bezoekje en tot de volgende keer!

Liefs,

1 opmerking: