Pagina's

dinsdag 4 oktober 2016

Lantern

Goedemorgen allemaal,

Vandaag laat ik jullie de lantaarn 470.713.033 zien van Dutch Doobadoo. Wat is 't i weer leuk en kun je er weer van alles mee. Met vellum beplakken en dan aan de buitenkant van de raampjes iets moois maken. Ik heb Mica gebruikt of een sheet kan natuurlijk ook.


Wat belangrijk om te weten is, is dat je als eerste de bovenkant van je lantaart dichtplakt. Dit omdat je er anders niet meer bij kan. Zo ook je jutte touw.  Gewoon een lus maken en dan een paar knoopjes over elkaar heen. 

470.713.033 Dutch Box Art Lantaarn

Dan kun je het zo door de bovenkant halen ( zo niet effe een gaatje maken zodat het er wel doorheen past) Zo blijft hij hangen achter de knopen. Op de bovenkant eerst wat kit doen, dan de strikken. Daarna kun je er alles mooi tussen plakken.


De clearstamps bomen gebruik je step bij step.  Wat ook belangrijk om te weten is, dat je van licht naar donker stempelt en ook een watervaste inkt. De drops werken echt prima en zijn in veel kleurtjes te krijgen. Eerst dus de toffee crunch, dan de cottage ivy en dan als laatste versamark en embossing poeder. Uitknippen en dan twee tegen elkaar plakken met kit.  Knip een los vierkantje uit ter grootte van de bodem en dan kun je je tafereeltje naar eigen inzicht inrichten.  Ik heb de boompjes, hertjes en foam ball clay gebruikt. Dan is het nog best een dingetje om de bodem er in te doen. Zet het vierkantje op de bodem en dan aan twee kanten de rand dichtplakken met dubbelzijdig tape. Dan een extra bodempje uitknippen en die er als bodem onder plakken.


Bij deze lantaarn heb ik één raam erbij getekend en die er weer aangeplakt. Dan krijg je 5 ramen.


Verder werkt het precies zoals de lantaarn hierboven. Hier heb ik wat mos gebruikt en die even een dagje laten drogen. Verder alle randjes effe bruin gemaakt met distress ink. Aleene's sneeuw vind ik handig om met een tandenstookertje er gewoon wat likjes overheen te smeren. daarna gelijk een beetje ijskristallen eroverheen strooien en het overtollige er weer af te kloppen. Goed laten drogen en dan geeft het net effe een mooier effect.


Dat was het weer voor vandaag lieve mensen. Veel plezier met het maken van de lantaarn.
Een hele fijne dag allemaal.

Een lieve groet, 
Carla.

1 opmerking: