Pagina's

maandag 2 november 2015

Autumn

Vandaag laat ik jullie het MDF herfstblad zien, gemaakt in Mixed Media stijl met de zwarte gesso van Dutch Doobadoo.


Dit was ook 1 van de workshops die ik had uitgewerkt voor de Daverende Dutch Doobadoo Dag bij HobbyVision op 10 oktober. 

460.440.008 Dutch Doobadoo MDF  Leaves

Als eerste ga je beginnen om wat structuur aan te brengen op het MDF. Dit doe je met verschillende mask stencils van Dutch Doobadoo en de structuurpasta. Ik heb hiervoor de Geometric Tiles 470.715.035 gebruikt en de Faded Dots 470.715.004.

Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art A5 - Faded Dots       Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art A5 - Geomatric Tiles

Nadat de structuurpasta droog is ga je alles in de zwarte gesso zetten en dit ook weer laten drogen. Daarna begin je met de opbouw van je project.

 

Zoals je op de foto's hierboven kan zien kan je het project op gaan bouwen met allerlei verschillende materialen. Ik heb voor dit project gekozen voor wat blaadjes en eikels van klei, wat natuurlijke materialen zoals denneappels en andere prut.Verder nog de Kraft leaves van Dutch Doobadoo en een stukje softboard Art van Dutch Doobadoo. Ook een paar "sneeuwballetjes" voor het effect. Ik heb onderaan nog een bierdopje geplakt en daarin mijn "prut" geplakt zodat je net iets meer hoogte kan krijgen op je project.

Dutch Doobadoo - Dutch Paper Art A5 - Kraft Leaves 2Dutch Doobadoo - Softboard Art - Dots

Zit alles naar je zin? Dan ga je alles goed bedekken met de zwarte gesso. Zorg ervoor dat je alles goed zwart is. Doe het niet té dik, je moet de structuur van alle materialen wel blijven zien. Dekt het niet gelijk in 1 keer goed? Doe dan een 2de dunne laagje er overheen.


Is alles goed droog? Dan ga je je project op kleur brengen met de Metallic PanPastels. Kijk eens hoe gaaf deze blingt? Ik heb hiervoor 3 kleuren gebruikt: Copper, Light Silver, Rich Gold. Ik heb dit aangebracht met een spons. Daarna even fixeren met Fixatief, dan weet je zeker dat het ook niet meer af gaat geven.Ik hoop dat ik jullie met deze creatie kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.2 opmerkingen: