Pagina's

donderdag 13 november 2014

Winter Wonderland

Hallo,
dit keer geen kaart maar een kerstdecoratie, die je tegen de kerst gezellig in je huis kunt zetten. Tijdens onze DT dag leerde Marianne ons de fijne kneepjes van dit project, hier zie je mijn uitwerking met  de lichtjes aan.


Ik heb de kerstbomen en 2 huisjes genomen uit de onderstaande Dutch Doobadoo MDF pakkettenAls eerste heb ik alle randen met gesso wit gekleurd, daarna de huisjes en de bomen beplakt met design papier. Ik plak het MDF op een stuk papier met Mod Podge, laat dit even drogen en snijd en schuur het papier dan op maat. Daarna breng ik nog een dun laagje ModPodge aan om het papier te beschermen. Met kant heb ik gordijntjes achter de ramen gemaakt.


De bomen kregen daarna een laagje structuurpasta van DDBD, dit breng ik met een sjabloneerkwast aan, dit is een kort penseel met harde haren, hierdoor krijg je een echt ruw effect. In de natte structuurpasta heb ik ijskristallen gestrooid. Na het drogen lijmde ik alle delen op een MDF ovaal, hierbij is een lijmpistool echt nodig.  Op de huisjes heb ik steentjes van Soft Board gelijmd, die ik vooraf iets bewerkt had met inkt.


Nadat de huisjes en de bomen vast zaten heb ik eerst sneeuw aangebracht op verschillende delen van de huisjes. Ik maakte vensterbanken van doorgesneden rondjes ribbelkarton, daarop bloempotjes van rolletjes karton. Vervolgens  heb ik de bodem bewerkt met mos, dennenappels, besjes en enkele houten elands.


Intussen had ik al drie Magnolia popjes gekleurd met mijn Copics, ze komen uit de collectie 2014 Waiting for Christmas. Ze passen zo mooi in dit kersttafereel.


De gebruikte Copics vind je op mijn eigen blog. Als laatste wikkelde ik een snoer van 40 LED lampjes op batterijen om de bomen en de huisjes. Het kastje met batterijen plaatste ik achter de bomen.


Dit is zo gaaf om te doen, ik ga er nog enkele maken, ze zijn erg mooi als kerstgeschenk.
Ik hoop dat ik veel voorbeelden van jullie tegenkom op jullie blogs of op Facebook.

groetDe gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


1 opmerking:

  1. Wat een prachtige creatie. Een heel mooi kersttafereel. Mooie details erbij gebruikt.

    Groetjes, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen