Pagina's

woensdag 5 november 2014

Fabrics

Deze keer heb ik de leuke stofjes van Dutch Doobadoo weer eens te voorschijn gehaald en wel de spijkerstof en het kunstleer.  Ik heb een kleine vierkante canvas bewerkt met gesso en beplakt met houten lettertjes van Craft Emotions. Daarna alles nogmaals voorzien van een laagje gesso.  Nadat de verflaag droog is, wat gekleurde inkt er op gespoten van Lindy Stamp Gang en Colorwash van Ranger. De meeste letters heb ik naar willekeur opgeplakt, behalve het woordje dream, deze heb ik er bewust tussen gezet. Om dit woordje er wat meer er uit te laten springen, heb ik nog wat inka gold toegevoegd. 


Met de megagrote bloemenmal van Tim Holtz heb ik eerst de bloemen uit papier gesneden en daarna uit de jeansstof en het kunstleer. Daarna de stof bestempeld met een script-stempel. De jeansstof vervolgens  op de papierenbloemen gestreken om meer stevigheid te krijgen en de blaadjes wat te kunnen krullen. 

Fabric Art - Jeans Medium  

Daarna de bloem in elkaar gezet. Tussen de blaadjes nog wat gestreken angelina fibers gestopt om de bloem een beetje meer structuur te geven. De bloem en bloemblaadjes op mijn canvasje geplakt met een lijmpistool, zodat het goed blijft zitten.

fijne dag allemaal,


1 opmerking: