Pagina's

woensdag 21 augustus 2019

Masks & Inkt

Hallo allemaal.
Vandaag wil ik jullie een kaart laten zien die ik in 10 minuten tijd gemaakt heb. Heerlijk om even creatief te zijn als je eigenlijk allerlei andere dingen zou moeten doen. 10 Minuten even tijd voor jezelf in een drukke tijd. Hoe heerlijk is dat?

Na het maken van iets creatiefs, blijven er vaak stempelafdrukken, stansjes e.d. over. Dit gooi ik nooit weg, maar bewaar het. En als ik dan maar even kort de tijd heb om heerlijk creatief te zijn, dan zijn dit soort over gebleven verrassingen meer dan welkom.

Met het stempelkussen van de distress inkt heb ik een afdruk op mijn craftsheet gemaakt. Hier heb ik wat water bij gedruppeld en met het papier een afdruk in gemaakt. Dit heb ik met de heattool gedroogd en nogmaals herhaald. Je krijgt op deze manier een mooie vlek op je papier.

Hierna heb ik met een blending tool, distress inkt en distress oxide met een mask een patroon hier overheen gemaakt. Eerlijk gezegd is het verschil tussen de oxide inkt en de distress inkt hierbij minimaal. Ik had net zo goed 1 inktsoort kunnen gebruiken.

Met de restanten van stempelafdrukken en stansjes heb ik de kaart verder af gemaakt.

  

Door 3D tape te gebruiken krijg je meer diepte in je kaart.

Dit is de kaart die er uit mijn handen kwam.


En een dag later heb ik er nog de kleine craft rondjes bij geplakt omdat ik het gevoel had dat ik nog wat miste op de kaart. Doordat de stempelafdrukken en het gestanste raster al klaar lagen, lukte het me om deze kaart in nog geen 10 minuten af te hebben. Een heerlijk klein project. Het lopen naar de brievenbus om deze kaart te verzenden, gaat me meer tijd kosten.

Leuk dat je weer hier kwam kijken.

Groeten Hanny

2 opmerkingen: