Pagina's

donderdag 2 november 2017

De liefste Juf

Mijn dochter vroeg voor de vakantie of ik nog iets leuks kon/wilde maken wat kleindochter Martine aan de juf kon geven aan het eind van het schooljaar en omdat de juf vandaag voor het laatst was.  Zo jammer, ze kan geen vast contract krijgen en gaat daarom weg. Na enig nadenken wist ik wat ik maken wilde. Het MDF schoolbord van Dutch Doobadoo. Een geschikt cadeau voor een juf!


Vrijdagmiddag is Martine altijd vrij en als Guido na het eten op bed ligt, gaan wij vaak even freubelen. Ze mocht de randjes van het schoolbord verven met witte gesso. Ik vermoedde dat ze er wel even mee bezig was maar ze was met een kwartier al helemaal klaar! En keurig netjes geverfd.


Bovenaan kwam de hibiscus met tropische bladeren en een strikje. Een paar potloodjes stempelde ik op designpapier en knipte ze uit. Bij het inktpotje hoort een kroontjespen. Op het label stempelde ik de tekst.


Om het een persoonlijk tintje te geven, knipte ik een foto van Martine uit en samen met haar schreef ik met een krijtje haar naam op het schoolbordfolie.  Een klein gestanst krijtje plakte ik erbij.


De juf vond het superleuk en was er blij mee. Martine had trots verteld dat zij alle randjes had geverfd voor oma.

Groetjes,
Tineke

2 opmerkingen: