Pagina's

maandag 11 september 2017

Congrats

 Hallo allemaal,

Ik heb, geloof ik, een nieuw verslaving erbij, de gelatos. Echt zo leuk om hiermee achtergronden te maken. Voor achtergronden hebben wij bij Dutch Doobadoo echt prachtige masks. Dus ik zeg een hele goede combi! Ik hoop dat ik met deze kleine tutorial een beetje heb kunnen uitleggen hoe ik de achtergrond gemaakt heb.


Ik heb de grootste maat uit wit cardstock gehaald, dan een maatje kleiner uit kraftpapier en nog een maatje kleiner uit aquarelpapier. Dit omdat ik de gelatos uitveeg met een billendoekje. Dit is iets vochtig en als je gewoon papier neemt, heb je kans dat het papier kapot gaat. Ik ben begonnen door eerst de 2 masken op de kaart te leggen en deze in te smeren met de Dutch Doobadoo Structuurpasta. Ik heb de volgende DDBD masks gebruikt:

utch Mask Art Swirls
470.715.103

Dutch Mask Art Circles 
470.715.107

Voor de basis heb ik de nieuwe Shape Art Frame gebruikt.

Dutch Shape Art Frame
470.713.146

Ik heb met een aantal kleurtjes gelatos een beetje gekliederd op het aquarelpapier. Hierna de kleurtjes gemengd door met een babydoekje over het papier te wrijven. Let op dat je bij elke nieuwe kleur dat je tegenkomt, een schoon stukje van de doekje pakt. Rood is bijvoorbeeld een overheersende kleur en dan wordt gelijk je hele papier rood.


De gelatos kun je op diverse manieren bewerken. Je kunt het bijvoorbeeld ook met je vinger uitvegen of met een kwastje. Op Pinterest/youtube kwam ik deze methode met een babydoekje tegen en heb het uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat die methode mij goed bevalt. Het uitvegen van de gelatos gaat hierdoor heel makkelijk. Je hoeft hierbij niet hard te drukken, want zodra je lichtjes met het doekje over de gelatos gaat, verspreidt de kleur zich over het papier. Maar misschien vind jij op een andere manier prettiger. Kijk maar eens op pinterest of youtube voor meer mogelijkheden.


Dan krijg je zoiets. Ik was er nog niet tevreden over en heb de kleuren intenser gemaakt door er nog een keer met de gelatos op sommige plekken te kliederen en ook dit weer uit wrijven met een babydoekje. Wil je dat de structuurpasta wat lichter wordt? Dan kun je met een schoon babydoekje over de structuurpasta gaan. Je zult dan zien dat daar de kleur lichter wordt en komt het witte van de structuurpasta naar boven.


Daarna heb ik bovenaan de Mask Art Stripes gelegd en ingekleurd met de gelatos kleur groen. En daarna nog een keer met iets geel erover omdat het toch net iets te groen werd.

Dutch Doobadoo Mask Art Stripes
470.715.105

De stempel heb ik ingekleurd met de watercolour markers van Winsor & Newton. Daarna uitgeknipt en op de kaart geplakt. Linksonder heb ik met bruine inkt en uit losse hand (dus niet op een acrylblok geplakt) de Kaiserkraft stempel Diamonds gestempeld.


Het vlindertje is een mal en stempel van Noor! Design 6004/0010 en komt uit de Crafty Cocktail Collectie. De vlinder heb ik eerst uit wit aquarelpapier gestanst en daarna met de gelatos ingekleurd. Dan de bijbehorende stempel met bruine inkt op de vlinder gestempeld. Omdat het een verjaardagskaartje is, heb ik er de tekst Congrats! erop gestempeld. Die is van Noor! Design en kun je terugvinden op de Clear Stamps set Sayings 6410/0308. Bovenaan heb ik opnieuw gestempeld uit de losse hand. Deze keer met een gedeelte van een grotere stempel van Noor! Design, Swirls, 6410/0316. Ik vond de bloemetjes en hartjes op die stempel zo leuk. Dus je ziet het, ook gedeeltes van stempels kun je gebruiken. 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. En natuurlijk bedankt voor je bezoekje aan ons blog.  Dan wens ik je nog een hele fijne dag en geniet van het mooie weer! 

Liefs,

2 opmerkingen: