Pagina's

zaterdag 9 juli 2016

My Shadow Box

Vorige maand is er weer een leuke shadowbox uitgebracht bij Dutch Doobadoo en die heb ik bewerkt met een heleboel frutsels.  ls eerste heb ik de shadowbox, productnummer 460.440.260 in een dikke laag zwarte gesso gezet, zodat ik een mooie matte basis heb voor de rest. 


Ik heb veel verschillende dozen met allerlei frustels en die pak ik er meestal bij. Ik pak uit de dozen de dingetjes die me op dat moment aanspreken. Ik heb meestal niet een vast plan en al helemaal geen idde hoe het er uit moet zien, maar al snuffelend in de dozen kom je leuke dingen tegen om te gebruiken. Ik plak het eerst ook nog niet vast, maar maak op hoofdlijnen een compositie. Als ik het leuk vind, pak ik mijn lijmpistool en plak alles vast.  Daarna schilder ik alle frustsels ook zwart. Hier gebruik ik weer de gesso voor. Voor de goud- en roestaccenten heb ik micapoeders en opaalverfjes gebruikt. 

   
een close-up van de vlinder in de hoek 


En een close-up van het middelstuk, je ziet dat ik van allerlei soorten frutsels door elkaar heb gebruikt deze manier is handig als je nog allerlei restjes hebt liggen die nergens meer bij passen.

870.002.090 Gesso Zwart 250 ml

de gesso die ik heb gebruikt is natuurlijk ook van Dutch Doobadoo  870.002.090

2 opmerkingen: