Pagina's

woensdag 23 december 2015

Dutch Doobadoo masks & Gelliplate

Dutch Doobadoo masks en een gelli-plate zijn een supercombinatie om te gebruiken. Ik heb hieronder een korte uitleg over het gebruik van de masks met verf en een gelli-plate. 


Ik heb hier gekozen voor de kleine gelli-plate omdat je er dan mee kunt stempelen, dit geeft ook een erg leuk effect.


Neem een klein beetje verf en rol het uit op de gelli-plate.

  470.715.018 Mask Art A5 Diamond

Leg je mask , hier diamonds, op de gelli-plate en leg je vel papier er boven op
druk aan en verder het papier.


Op de gelli-plate zit nog verf met het patroon van het diamond mask, dit zorgt ervoor dat je nog een mooie tweede afdruk kan maken, dit noemt men de ghostprint. Experimenteer met verschillende masks en stempels en stempel je achtergrond vol.


Bij deze journalpage heb ik in de achtergrond de circles mask gebruikt. 


In dit voorbeeld zie je ook het diamond mask in de achtergrond. Op de voorgrond heb ik de leuke silhouette mask gebruikt. Ik heb deze op de achtergrond gelegd en de vorm gevolgd met een ronde dabber met zwarte gesso (ook die van Dutch Doobadoo). 


Bij deze afbeelding heb ik de techniek iets aangepast. Ik heb nu op een grotere gelli-plate de silhouette op de gelli-plate gelegd en toen een afdruk gemaakt. De verf komt nu niet op de plek van het silhouette waardoor je de onderlagen van je afdrukken mooi blijft zien. 


Ook dit is een voorbeeld van de techniek waarbij het silhouette op de gelliplate is gelegd alleen is dit een ghost print. 


Bij dit laatste voorbeeld heb ik het silhouette op de gelli-plate gelegd en toen een afdruk gemaakt. De onderlagen worden daardoor niet bedekt met de verf en je krijgt een mooie afdruk van je silhouette. 

groetjes
en tot de volgende keer

1 opmerking: