Pagina's

donderdag 31 december 2015

Tutorial Dutch Doobadoo - Shap Art Flower

Hallo vandaag heb ik voor jullie een tutorial met de shape art mal Flower 470.713.105. Een tutorial is altijd erg leuk om te maken en geeft net even wat meer dan een gewone blogpost.


Neem 1x de 2e maat uit de vorm  en 1x de kleinste vorm over op je cardstock.


Neem een stuk cardstock van 14cm. x 28cm. Dit mag je rillen op 6.3cm - 10.1cm - 17.9cm - 21.7cm. Ik heb op de achterkant van mijn cardstock gerild!


Dit ga je dan vouwen zoals foto hieronder. 


Nu ga je met de het cardstock dicht gevouwen de 2e maat van de shape art overnemen. 
Dit moet je dichtgevouwen uitknippen of snijden. Dus bepaalde delen knip je door 3 lagen cardstock.


Als je dat gedaan heb heb je onderstaand model zoals op de foto gekregen. Dit is je basis voor je kaart.


Nu gaan we de kleinste vorm op de rechterkant plakken. Dit doen we voor de helft vastplakken dus alleen plakken tot de eerste vouwlijn. Voor ik hem vastplak heb ik even de randjes beïnkt.


Dus de rechter helft van de kleinste vorm blijft los van de kaart.


Om de grote vorm vast te gaan plakken vouwen we de kaart. Zo ontstaat en een rand die we gebruiken als plakrand voor de grote vorm vast te maken. 


 We plakken dus alleen de linkerkant vast.


Nu schuift als je de kaart weer dicht klap de kleinste vorm achter de grote vorm.


Nu is de basis van de kaart klaar en kan je hem na eigen idee afwerken.


Dit is mijn kaart geworden.


Hier als je hem uitvouwt.


Wens jullie heel veel succes en plezier met het maken van deze kaart. Natuurlijk zien we je creaties graag verschijnen in onze fb groep.

Afbeeldingsresultaat voor facebook groep

Lieve groetjes

woensdag 30 december 2015

Take time to Celebrate

Hallo bloglezers,

Vandaag laat ik jullie de nieuwe Dutch Doobadoo enveloppe art nr. 470.413.018 zien. Super eenvoudig te maken en een mooi persoonlijk cadeautje.


Ik heb er een kerstwens ingedaan, maar je kan hier natuurlijk ook een giftcard in doen of gewoon wat geld. De enveloppe heeft een mooie sierlijke rand aan de achterkant. Ik houd daar wel van.


Ik ben begonnen om de mal op kraft om te trekken en uit te knippen. Daarna heb ik de vouwlijnen met een rilpen en de scorepal getrokken. Maar je kunt hem uiteraard ook gewoon vouwen. Maak wel scherpe vouwen, dan wordt hij het mooist. Na het vouwen heb ik alle randen bewerkt met distressinkt.


Dit is de achterkant van de enveloppe. Nadat je de enveloppe in elkaar gevouwen hebt en geplakt, kan je aan het designpapier beginnen. Je legt de mal op je papier en trekt de vlakken om. Daarna allemaal uitgeknipt en de randen ook hier bewerkt met distressinkt. Daarna opgeplakt en dan kan je aan de versiering beginnen.


Op de voorkant heb ik een doily geplakt met een jute lint. Een parellintje erop met een strik en bloem. Het woord Noël komt uit de Paper Art. Deze heb ik iets aangezet met witte gesso. De sluiting aan de achterkant zijn twee splitparels die ik door het papier heb gedaan. Met een zilver elastiekdraad heb ik een ring gemaakt en die om beide parels gedaan, zodat de enveloppe dicht blijft zitten.


Daarna de kaart voor erin gemaakt. Ook hier is de basis van Kraft met DP. Dat geeft een mooi effect vind ik. Het label heb ik bestempeld met een tekststempel.


En dan kan de kaart zo in de vlop.  Het is een feestje om zo'n kaart te geven of om te mogen ontvangen.

 

Tot de volgende keer,
Groetjes,

dinsdag 29 december 2015

Just for You

Hallo lieve blogvriendinnen,

Het Card Art vosje 470.713.592 is toch zo super lief. Vinden julie niet? Ik heb er een easel card van gemaakt met een mal die ik afgelopen week kocht van Elizabeth Crafts.


Natuurlijk kun je een easel card maken zonder mal. Het vosje heb ik eerst uit kraft papier gemaakt en daarna met bruin cardstok.


Het prachtige papier is van Maja Design. Houtjes gebruikt van CraftEmotions en ook de paddestoelen rand is gemaakt met een mal van Craftemotions


Op de Noor! mal aan de onderkant wat baaldeje en bloemetjes gemaakt.

470.713.592 Card Art Fox

Gezellig dat je even langs kwam en tot snel!

maandag 28 december 2015

Hello

 Hallo allemaal,

Hello, it's me, zo begint het prachtige lied van Adèle. Toen ik met de Card Art Phone 470.713.593 aan de slag ging, moest ik gelijk denken aan dit lied. Vandaar de tekst Hello.


Ik ben begonnen door de mal op cardstock te leggen, omtrekken met een potlood en daarna uitknippen en/of snijden. De randjes bruin gemaakt met Distress inkt Vintage Photo. Daarna heb ik de binnenste maten overgenomen op designpapier van Maja Design.


De "draaischijf" heb ik overgenomen uit designpapier. Daarna de mal er weer opgelegd en alles ingesmeerd met modellier crème van Viva. In het midden heb ik nog een cardstock geplakt en daarop parels gemaakt met de nieuwe Dutch Doobadoo Pearl Pen Silver 870.003.200. 

    

En wat is die toch fijn, echt een aanrader! Die mag zeker niet ontbreken in je hobbyspullen. Naast de Silver, komen ook de kleuren wit, zwart en goud uit. Super hè! 


Bij de bloemen mogen natuurlijk de Paper Art Bladeren 472.948.002 niet ontbreken. Ik heb ze alleen een bruin randje gegeven met distress inkt Vintage Photo.

   472.948.002 Laser Paper Art A5 wit Leaves

Ik ben echt dol op de Paper Art! Naast de bladeren, gebruik ik ook vaak de Paper Art vlinders 472.948.007 . Ze zijn zooo gedetailleerd. Echt super. Op het lijfje van de vlinder heb ik nog pareltjes gemaakt met de Pearl Pen silver.


Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jullie telefoons. Laten jullie ze ook zien in onze FaceBookgroep?


Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,

zondag 27 december 2015

Hot Chocolate

Vandaag laat ik jullie een creatie zien met de nieuwste Card Art mal 470.713.589 "Mug" van Dutch Doobadoo. Ik heb ik een zakje Hot Chocolate gestopt, altijd lekker.


Als eerste teken je de mal na op Kraft Cardstock en knipt dit netjes uit. De randen heb ik eerst bewerkt met de Paper Distresser en daarna wat Dutch Doobadoo gesso wit erlangs gesmeerd.

PRE-ORDER 3 - Dutch Doobadoo - Dutch Card Art - Mug

Van de Mug heb ik een soort Pocket gemaakt. Dit doe je door alleen onderlangs en langs de rechterzijkant smal dubbelzijdig tape van 6mm te plakken. Zo kan je er nog een zakje chocomelk, koffie of iets dergelijk instoppen.


Op de chocomelk hoort natuurlijk een flinke dot slagroom. Ik heb dat maar iets nagebootst door er een laagje Foamball clay bovenop te doen. Op de bomen heb ik wat stipjes gemaakt met de Pearl Pen white van Dutch Doobadoo.


Om het oor van de mok heb ik een organzalint gestrikt, aan het lint nog wat oudhollandse schaatsen gehangen.

Dutch Doobadoo - Kraft Art A5 - Christmas

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.

zaterdag 26 december 2015

Winter Groetjes

Hoi allemaal,

Wat is de 470.713.302 Swing Card Art Romance toch een prachtig model, voor heel veel thema's geschikt. Ik heb er een winter/kerst thema van gemaakt. Met een stuk wit cardstock heb ik de Swing Card Art Romance overgetrokken en met een mesje het middelste model uitgesneden.


Design papier van Noor! Design paper block winter wishes 6011/0306 de kaart versiert. In het midden van de swingkaart heb een stuk kant geplakt daarna de ingekleurde afbeelding. Langs het ovaal een rozenband geplakt en een mooie bloemen toef met meeldraden langs de zijkant.


En met de nieuwste 870.003.010 Dutch Doobadoo Pearl Pen wit en 870.003.200 Dutch Doobadoo Pearl Pen zilver, parels gemaakt langs de rand van de kaart en op het afdrukje. 


Even goed laten drogen en de parels zijn heel mooi hard geworden, super vind ik ze.

   

  Hieronder zie je dat ik de witte parelpen heb gebruikt op het afdrukje.


Ik hoop dat jullie de kaart leuk vinden en tot de volgende keer!

 XX