Pagina's

maandag 21 december 2020

Album


Dit jaar was de zomervakantie voor ons een compleet andere vakantie dan andere jaren. Wij zijn echte kampeerders en genieten van het buitenleven op een camping. Door alle Corona perikelen besloten we helaas dit jaar om de caravan in de stalling te laten staan en huurden we een huisje op een camping. Aan de rand van de camping waar we vrijwel niets mee kregen van het kampeergevoel. Ook al was het geen kamperen, de week weg was heerlijk. En de rust rondom ons huisje was zalig. De luxe van 2 badkamers en alles bij de hand was ook erg fijn.


Omdat we vanwege het zeer warme weer ook minder ondernomen hebben dan andere jaren, had ik niet zo veel foto's om te verwerken. Aan 3 kleine mini boekjes had ik genoeg. Ik had dit willen inbinden in een journal, maar zoals vaker bij mij gebeurt, had ik het papier iets te groot gesneden en toen paste het niet meer in mijn journal die ik wilde gebruiken. Je zou denken dat ik hier onderhand wat van geleerd heb en het niet weer fout opmeet. Niet dus. Maar gelukkig kan ik zelf ook een kaft maken en dat heb ik dus gedaan. Eigenlijk is dit veel leuker dan de journal gebruiken die ik in gedachten had.


Voor de kaft heb ik een strook grijsboard genomen, een halve centimeter hoger dan mijn albums zijn. Dit grijsboard heb ik vervolgens bewerkt door er structuurpasta slordig op te smeren. Dat was achteraf niet handig omdat ik hierna masks gebruikt heb en doordat de ondergrond niet strak was, werd de afdruk van de masks niet overal even scherp. Eerst denken, dan doen dus. Is ook een lastige voor mij....


Voor het maken van de kaft heb ik diverse masks gebruikt. De Dutch Mask Art A4 Clocks (470.715.814) en de Mask Art Strips A5 (470.715.160).  Om ervoor te zorgen dat het patroon door zou lopen, heb ik de kaft in zijn geheel bewerkt. In een later stadium heb ik de rug, voor- en achterkant op maat gesneden.De kaft heb ik met deze materialen geverfd.


Omdat ik een stevige kaft wilde hebben, heb ik van wat dikker grijsboard nog een kaft voor het album gesneden. Voor alle zekerheid heb ik nu de boekjes erin gelegd om zeker te weten dat het gaat passen. Met sport tape heb ik de 3 delen grijsboard aan elkaar geplakt. Tussen de rug en de voor- en achterkant heb ik een ruimte gelaten zodat de kaft kan vouwen. 


Hierna heb ik de randen geel geverfd en het eerder bewerkte grijsboard hierop geplakt. Voordeel van met een dubbele laag grijsboard werken is dat je nu het sprottape niet meer aan de buitenkant ziet zitten.Op de binnenkant van de kaft heb ik dessin papier geplakt. De 3 boekjes heb ik met een stevige draad in de kaft gebonden.


Ik had het idee om eyelets in de kaft te slaan, maar ik had niet voldoende eyelets van de goede maat. Daarom heb ik er maar gewoon gaatjes in gemaakt met een eyelettool.


Op deze foto is goed te zien hoe de boekjes in de kaft zitten.


Het is al weer een tijdje geleden dat ik een mini album gemaakt heb. maar wat is dit toch leuk om te doen.

Moet ik vaker doen! Leuk dat jullie weer hier kwamen kijken. Geniet van het creatief bezig zijn.

Groeten Hanny

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi boekje.
  Groetjes Jackelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I have been battling this Herpes disease for almost 3 years now....I tried all possible means to get cure from my Herpes Disease but all to be in vain until i saw a post in a health forum about a herbal Dr Emu who prepare herbal medicine to cure all kind of diseases including Herpes Disease, at first i doubted if it was real but decided to give it a try...when i contact Dr Emu via his email (emutemple@gmail.com)  write him and reply me explain how the process work so after ordering for the medicine I got it within 3/4 working days through DHL Delivery and I took it according to the way Dr Emu instructed, I was so happy after 2 week I took the medicine there was very big change in my health when I was done with the process I go for test, I found out I am negative...Herpes patients should also get in touch with this herbalist Dr Emu to get rid of these Herpes Virus forever his whatsapp number +2347012841542.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is gemakkelijker gemaakt om je geliefde of je ex terug te krijgen door deze krachtige spreukmaker genaamd Dr Odion. Ik ben Rose bij naam en ik kom uit Canada, de enige reden waarom ik op deze site ben, is om deze krachtige spreukmaker genaamd DR te bedanken. Odion en jij kunnen het succes van je relatie verbeteren door contact met hem op te nemen via deze gegevens (wisdomspiritualtemple@gmail.com Of bel +2348136482342). dan is mijn relatie perfect geweest.

  elk probleem van jou, hij is gespecialiseerd in:

  (1) Spreuk voor bescherming tegen gevaar
  (2) Betovering voor magie
  (3) Spreuk voor liefde van hetzelfde geslacht
  (4) Spreuk voor genezing
  (5) Spreuk voor onzichtbaarheid
  (6) Betovering voor rijkdom en roem
  (7) Spel om een ​​goede baan te krijgen
  (8) Betovering voor sterke liefde en relatie
  (9) Spel om je ex terug te brengen
  (10) speII voor loterij
  Deze man heeft grote krachten en is ongelooflijk gul, je kunt contact met hem opnemen via
  (wisdomspiritualtemple@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen