Pagina's

woensdag 30 september 2020

Hallo Herfst

 



Hoi, Hoi, 

Voor de live uitzending van gisteren, waarin ik jullie de nieuwe Dutch Doobadoo collectie van september heb laten zien, heb  ik dit voorbeeldkaartje gemaakt. 


Dit leuke herfstkaartje heb ik gemaakt met de nieuwe build up mal van de gnome. Met deze mal kun je een jongens en meiden gnome maken. Ik heb op deze kaart de mannelijke Gnome gebruikt. 


470 713 815

Ik heb verder nog twee Dutch Doobadoo mallen gebruikt, namelijk de zak en de kleine paddenstoel. 

  



De stippen op de hoed van de paddenstoel heb ik gemaakt met een mask van Ducht Doobadoo en structuurpasta.


Voor de baard van de Gnome heb ik kleine ronde watjes gebruikt. De rand van zijn muts heb ik bewerkt met fluffy

Dit breng je aan op het papier, daarna verhit je het met de heatgun waardoor het omhoog komt en opbolt. 


Hierna heb ik nog wat houten herfstfiguurtjes bewerkt met inkt en deze daarna op mijn kaart geplakt.
Als laatste heb ik de tekst "Hallo Herfst" op een banner gestempeld.  Ik vind het geheel wel een echte herfstkaart geworden. Vinden jullie ook niet? Bedankt voor jullie bezoekje aan ons blog en wie weet tot snel.

Groetjes,

Opkikker

  Hallo allemaal.

Vandaag wil ik jullie laten zien dat het werken met mixed media materialen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat je met maar 1 mask en 1 kleur oxide inkt al een leuke kaart kunt maken. 


En dan gaat het om deze kaart. In dit blogbericht laat ik je zien hoe ik deze kaart gemaakt heb. Het is echt niet moeilijk om deze kaart te maken en leuk voor de ontvanger om deze kaart te krijgen. Via onderstaande foto's kun je zien hoe ik deze kaart gemaakt heb:


Met een stempelkussen van oxide inkt heb ik een afdruk op een craftsheet gemaakt. Mocht je geen oxide inkt hebben, je kunt ook distress inkt gebruiken, of een andere inkt op waterbasis. Ook kun je hiervoor aquarelverf gebruiken, gelatos, Neocolors II, net wat je hebt. En mocht je geen craftsheet hebben, je kunt hiervoor ook een plastic hoesje of zakje gebruiken.


Bij deze inkt spray je wat water.


Hier dep je je kaart van aquarel papier in. Op deze manier krijg je een mooie vlek. Je krijgt meer diepte in je kaart als je dit een paar keer herhaalt.


Vervolgens leg je je mask op de kaart. Ik houd de mask altijd zelf vast, maar je kunt deze ook vastplakken met (washi) tape. Als je hierbij tape gebruikt, haal de tape even over je broek of shirt zodat de tape niet meer extreem plakt waardoor je bij het verwijderen van de mask het papier van de kaart scheurt.


Met een blending tool en de oxide inkt ben ik over mijn mask gegaan. Deze inkt is dezelfde kleur als van de vlek die ik eerder gemaakt heb.


Hierna heb je op je mask nog oxide inkt zitten. Ook dit kun je weer gebruiken.


Spray je mask iets nat en leg de mask met de inkt naar beneden op het papier. Druk dit aan met een stukje keukenrol.


En je krijgt dit effect. Ik maak mijn masks meestal op deze manier schoon en heb daarom erg veel achtergrondjes liggen om ooit nog iets mee te doen. Wees gewaarschuwd, als je nog genoeg achtergronden hebt liggen, dan kun je je mask ook gewoon met een doekje schoon maken i.p.v. er ook nog een achtergrond mee te maken.....


Hierna heb ik bloemen gestempeld en stengels voor de bloemen geknipt.


Voor de bloem heb ik een stempel geïnkt met weer dezelfde kleur oxide inkt. Hierna heb ik de stempel iets nat gesprayed en op aquarelpapier hiermee een afdruk gemaakt. Je krijgt dan iets het effect van aquarelverf waarbij niet alle lijnen even strak zijn. Deze afdrukken heb ik uitgeknipt. Op de stengels voor de bloemen heb ik streepjes getekend. Zo'n streepjes lijn heb ik ook aan de zijkant van de kaart getekend.


Uit de losse hand heb ik wat blaadjes getekend en uitgeknipt.


De bloemen heb ik iets verhoogd opgeplakt. Je kunt hiervoor 3D tape gebruiken, maar ook gewoon een rondje gebruiken dat je uit het papier ponst of knipt en onder de bloem plakt.


Voor het hart van de bloem heb ik een rondje gebruikt dat ik ook iets verhoogd heb opgeplakt. Dit rondje heb geponst uit een stukje papier dat ik op dezelfde manier als de vlek op de kaart gekleurd heb.


Omdat ik deze kaart als opkikker naar iemand wil sturen heb ik een labeltje gestempeld (zou je ook kunnen tekenen) en hierop de tekst opkikker gestempeld (maar deze tekst zou je ook zelf kunnen schrijven).


Mocht je een keer iets met mixed media willen proberen, maar hiermee niet echt durven te beginnen, dan is dit een erg leuk project om mee te starten. Probeer het maar eens.

Veel plezier bij het creatief bezig zijn.

Groeten Hanny

Voorjaar

 


 Hallo bloglezers.

Vandaag wil ik jullie een art journal pagina laten zien die lekker knalt qua kleur.

In dit blogbericht laat ik jullie door middel van foto's zien hoe ik deze pagina gemaakt heb.


Op Yupo papier heb ik met witte inkt en witte embossingpoeder een stempelafdruk gemaakt. Dat zijn die cirkels. Dit heb ik voorzichtig met een heattool verhit. 


Voorzichtig omdat anders je Yupo papier erg krom gaat trekken. Yupo is een synthetische "papier"soort. Vervolgens heb ik met structuurpasta en een mask een vorm hier overheen gezet.

 Meestal gebruik ik voor aquarelverf aquarelpapier. Omdat het effect van deze watercolor op Yupo papier heel anders is, heb ik nu een keer voor Yupo papier gekozen.


Hier overheen heb ik met aquarelverf de verf aangebracht. Bij het kleuren van de structuurpasta heb ik de mask even terug gelegd. Ik ben voorzichtig met het aanzetten van de kleur begonnen. De embossingpoeder stoot de watercolor verf af, vandaar dat de cirkels zichtbaar blijven.


En heb hierna hier en daar de kleuren nog wat versterkt met de verf.


Hier overheen heb ik met een andere mask en een blending tool Archival inkt aangebracht. Zo ontstond het zwarte deel. 


Ik heb gekozen voor Archival inkt omdat dit watervast is en ik op dat moment nog niet wist of ik hier nog een laag overheen aan wilde brengen. Mocht ik dit willen doen, dan is het belangrijk dat deze laag van inkt zich niet gaat mengen met die nieuwe laag.


En natuurlijk kon ik het niet laten om er weer wat spetters bij te maken. Hiervoor heb ik de witte gesso van Dutch Doobadoo gebruikt. 


Op deze achtergrond heb ik een cluster geplakt met afbeeldingen die ik uit een oud boek gehaald heb, stempelafdrukken, labels, de stickerletters van Dutch Doobadoo enz.


Dit was het blogbericht voor vandaag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en nog steeds ondervinden we helaas de gevolgen van Covid 19. Zou alles ooit weer worden zoals het ooit was? Het creatief bezig zijn is voor mij een heerlijke ontspannende bezigheid. Dit is in deze maanden niet veranderd. Bedankt weer voor je bezoek. Tot een volgende keer.

Groeten Hanny

Chocolade

 Hallo Allemaal


Deze mal is ontzettend leuk om aan een jarige snoeperd te sturen.


470.713.816 Card Art Chocolate

470.713.816


Als echte kleurster gebruik ik ook graag een plaatje wat ik zelf gekleurd heb en deze is van Mo Manning. Het designpapier is van een van onze nieuwe kitjes.

472.100.004 Crafty Kit - One More Stitch

472.100.004 

Verder heb ik het kaartje eenvoudig gehouden het model is al zo leuk dat het weinig verder nodig heeft.

bedankt voor het bezoek aan ons blog en graag tot ziens.

groetjes,

dinsdag 29 september 2020

Let's get Spooky

 Hallo Allemaal,

Ik hou van de herfst en de kleuren die erbij passen en natuurlijk het maken van Halloweenkaartjes in die mooie tinten.


470.713.200



Al de leuke stansjes zijn van Noor! Design.


 Lekker spooky met het schudgedeelte met kleine spookjes.


Dit is mijn voorbeeldje voor vandaag. Veel plezier ook met het maken van dit soort kaartjes.

groetjes, 

Singer

 Er is ook een gave mal van een naaimachine. Ik heb er deze Singer naaimachine van gemaakt.


De mal van de naaimachine heb ik 2x overgetekend op wit fluweelpapier, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. In de spiegelbeeld naaimachine heb ik een vouwlijn gerild op ca. 5,5 cm vanaf de bovenkant van het klosje. 

Card art Sewing Machine 470.713.800

Plak de bovenkanten tegen elkaar zodat er een dubbele kaart ontstaat. Daarna heb ik de mal overgetekend op designpapier uit het paperpad Lady. De randen van het designpapier zijn aangezet met witte gesso.

Op het klosje DMC garen gewikkeld en de naaimachine "ingeregen". De paspoppen zijn uit het papier geknipt, alsook de roos. Bij de roos wat blaadjes gedaan. Op de "proeflapjes" de tekst en spelden gestempeld. Een klein schaartje en een klosje garen erbij.  Op een banner een tekst gestempeld, met witte embossingpoeder en heattool verhit en vastgezet met waxkoord. De naaimachine is afgewerkt met de tekst: Singer.