Pagina's

woensdag 9 mei 2018

Happy Birtday

 Hallo allemaal,

Vandaag heb ik een verjaardagskaart voor jullie. Want die hebben we toch vaak nodig. Voor de basis heb ik de nieuwe Dutch Doobadoo Card Art Diamond gebruikt die vanaf begin maart in de winkel ligt.


Ik ben begonnen door de basis over te nemen uit kraft papier. De rillijnen ril ik gelijk met een rilpen als de mal nog op het papier ligt. Daarna uitgeknipt/gesneden en de rillijnen nog een keer gerild en gevouwen.

De rillijnen (= altijd de middelste van de 3 lijnen) vouw je als volgt:

De 3 verticale rillijnen zijn allemaal dalvouwen. (je vouwt de goede kanten van het papier op elkaar)
De 2 schuine rillijnen aan beide kanten zijn bergvouwen. (Hierbij vouw je de verkeerde kanten van het papier op elkaar). Let op dat je de hele rillijn vouwt (van boven naar beneden) en niet vanuit het midden naar boven of onderen. Op de foto lijkt het namelijk dat het wel apart is gevouwen (door de punt die naar voren steekt in het midden). Maar door de dal- en bergvouwen komt de punt automatisch naar voren.

Dutch Card Art Diamond
470.713.654

De binnenste lijnen van de vlakken zijn de lijnen voor het designpapier. Als je 3 lijnen naast elkaar ziet, dan zijn het de buitenste lijnen (de middelste lijn is namelijk altijd de ril- of snijlijn). Het designpapier is van Noor! Design, Vintage Roses.

En dan komt altijd het leukste.... het oppimpen van de kaart. Ik heb hiervoor de mallen van Noor! Design gebruikt. Op de buitenste kant heb ik een al wat oudere (en trouwens ook één van mijn favoriete) blauwe mal gebruikt. Ik blijf deze echt zo mooi vinden. Na het embossen heb ik het papier in de mal laten zitten en de ge-emboste gedeeltes beinkt met bruine distress inkt. In het midden op deze mal heb ik een chrysant geplakt.

In het midden heb ik de superleuke typemachine geplakt. Deze heb ik uit rose papier gestanst en de ge-emboste gedeeltes ook bruin gemaakt met distress inkt. Bovenaan het plaatje heb ik de Vintage Flourishes Hydrangea geplakt. In het midden van de bloempjes heb ik pareltjes gemaakt met de Dutch Doobadoo Pearl Pen wit en blauw.

Dutch Pearl Pen White
870.003.010

Dutch Pearl Pen Turquoise
870.003.0312

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren en dat mijn uitleg een beetje duidelijk is. Heb je nog vragen? Stel hem dan gerust hoor! Dan wens ik je nog een hele fijne dag en bedankt voor je bezoekje aan ons blog. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jullie creatie met deze mal. Laten jullie hem dan ook zien in onze Dutch Doobadoo Face Book groep?

Tot de volgende keer!

Liefs,

2 opmerkingen:

  1. Your blog was absolutely fantastic!
    Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
    Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
    ดูหนังออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen